Vizita.si
Deček z narobe obrnjenimi organi

Novice

Deček, ki ima organe na napačni strani telesa

E. D.
13. 07. 2011 08.10
3

Mali Kian se je rodil z organi na napačni strani telesa, zato je že takoj po rojstvu utrpel nemalo zdravstvenih težav. Zdravniki so mu dali 50 odstotkov možnosti, da preživi, a malček se ni vdal. Kmalu bo dopolnil dve leti in čez nekaj dni bo prvič zapustil bolnišnico.

Kian se je rodil z organi, obrnjenimi v napačne smeri (simbolična fotografija).
Kian se je rodil z organi, obrnjenimi v napačne smeri (simbolična fotografija). FOTO: Facebook
''Ko sem bila še noseča, sem imela sedem podrobnih pregledov in redne ultrazvoke, a nihče ni opazil, da je kaj narobe,'' pripoveduje Kianova mama Natalie Boughey. ''A jaz sem vedela, da je nekaj narobe, preprosto čutila sem. In ko se je rodil, ga je osebje takoj odpeljalo na preiskave, ker je tako težko dihal. Celo rekli so nama, naj ne upava preveč, kajti imel je le 50 odstotkov možnosti preživetja. Bila sva obupana.'' Preiskave so pokazale, da ima mali Kian Hill organe obrnjene v napačne smeri. Srce je tako imel namesto na levi na desni strani in namesto da bi bilo obrnjeno naprej, je gledalo nazaj. Obrnjene je imel tudi druge organe – želodec, ledvice, trebušno slinavko, črevesje … Poleg tega sploh ni imel vranice in desnega pljučnega krila, zato je imel hude težave z dihanjem.

V prvih mesecih življenja je tako malček prestal mnogo operacij, med drugim so mu razširili in podaljšali sapnik, da lažje diha. A nenadoma se je Kianovo zdravstveno stanje močno poslabšalo, zapleti pa so se celo stopnjevali vse do srčnega zastoja. Deček je bil klinično mrtev pol ure, a so ga zdravniki uspeli priklicati nazaj. Natalie in njen partner Craig Hill sta si neizmerno oddahnila, ko so jima povedali, da je njun sin spet dobro in da je pravi mali borec.

V zadnjih mesecih je malček prestal številne posege (simbolična fotografija).
V zadnjih mesecih je malček prestal številne posege (simbolična fotografija).FOTO: iStockphoto

V naslednjih mesecih so ga s pomočjo dodatnih posegov uspeli spraviti toliko k zdravju, da bo zdaj prvič lahko zapustil bolnišnico in se odpravil domov, kjer so zanj zgradili prizidek in ga opremili z vso potrebno medicinsko opremo. Kian mora namreč ves čas prejemati dodaten kisik, hranijo pa ga s posebnimi energijskimi mešanicami, in sicer s cevko, speljano naravnost v dečkov želodec. Prek aparatov nenehno nadzorujejo tudi njegov srčni utrip in raven kisika v krvi, a kljub vsemu so starši neizmerno srečni, da bo njihov sinček končno doma. ''Komaj čakava, da Kiana pripeljeva domov. Še nikoli ni spal v svoji domači postelji, kajti vse noči do zdaj je preživel v bolnišnici. To bo za vse prav poseben dogodek,'' je povedala dečkova mama. ''Zadnji leti sta bili čustveno zelo napeti. To, da končno pride domov, je zagotovo najlepše možno darilo. Je tako čudovit fantek. Toliko je že moral prestati, a se nikoli ni nehal smejati.''

Nad dečkovo močjo in napredkom so navdušeni tudi zdravniki. Ena od zdravnic, ki ga zdravijo, dr. Jane Clarke, tako pravi: ''Kian je neverjeten deček, ki se je rodil z zelo nenavadno, redko boleznijo in ta mu je povzročila mnoge zdravstvene težave. Sicer ne vemo, kaj bo prihodnost prinesla, a Kian je srečen in zadovoljen deček, ne glede na vse težave.'' Vendar tudi zdravniki ostajajo optimistični in pravijo, da bo lahko ob ustrezni zdravniški oskrbi deček živel dolgo in polno življenje.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587