Vizita.si
image (28)

Novice

Deček padel iz osmega nadstropja in obvisel za klimo!

E. D.
02. 07. 2011 09.53
3

V enem od stanovanjskih naselij v Pekingu se je odvijala prava drama. Triletnik je namreč padel iz balkona v osmem nadstropju, a se je takoj po padcu ujel med držalo in cevi klimatske naprave. Prav to in pa pogumni sosedi so ga rešili pred gotovo smrtjo.

Komaj triletnega dečka so starši pustili popolnoma samega v stanovanju v osmem nadstropju. Deček je imel tudi dostop do balkona in tako se je zgodilo najhujše – padel je prek ograje, a sreča v nesreči je bila, da se je nekako zataknil za klimatsko napravo v sedmem nadstropju. Začel je jokati in slišali so ga sosedi, ki so stekli na balkon in z grozo ugotovili, kaj se dogaja. Takoj so na pomoč poklicali policiste in reševalce, a so že nekaj trenutkov po klicu na pomoč opazili, da je deček začel polzeti iz primeža klimatskega držala in cevi.

Tako sta pogumna soseda, gospod Wang in gospod Zhou, stvari vzela v svoje roke. Eden od njiju se je povzpel čez ograjo balkona in segel proti dečku, medtem ko ga je drugi držal in pazil, da ne bi še on zgrmel v globino. Akcijo je spremljalo tudi več mimoidočih, ki so ob pogledu na dramatično reševanje obstali kot vkopani. Eden od očividcev, gospod Miao, je povedal: ''Več moških se je pojavilo na balkonu v sedmem nadstropju. Eden od njih se je povzpel čez ograjo in dečka zgrabil za zapestje.'' Tako se je uspel dovolj iztegniti, da je dosegel prestrašenega triletnika in ga potegniti na varno.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587