Vizita.si
image (28)

Novice

Deček pogoltnil škarjice za nohte!

E. D.
05. 11. 2010 12.51
1

12-letni Curtis zaradi motenj v duševnem razvoju ne razume, da so nekatera ravnanja sila nevarna. Tako je v trenutku, ko njegova mama ni bila pozorna, pogoltnil ostre škarjice za nohte. Ko je začel kašljati kri, je mama ugotovila, da je z njenim sinom nekaj hudo narobe.

12-letni Curtis Francis zaradi motenj v duševnem razvoju potrebuje skoraj nenehen nadzor odrasle osebe, saj ne razume, da so nekatere situacije in ravnanja nevarna in ga lahko celo stanejo življenja. Tako je nekega dne v trenutku, ko njegova mama Karon ni bila pozorna, v roke skrivaj vzel škarjice za nohte, si jih nato vtaknil v usta in jih pogoltnil. Nekaj minut pozneje mu je oster tujek v telesu začel povzročati hude težave. Deček je začel kašljati kri in prestrašeno kričati. ''Bilo je grozljivo!'' se spominja njegova mama Karon Edwards. ''Najprej sem mislila, da je pogoltnil pokrovček od kemičnega svinčnika, kot pa je začel kašljati kri in postal čisto paničen, sem vedela, da je nekaj zelo narobe.''

Prestrašena mama je nemudoma poklicala reševalce. ''Do takrat, ko so prišli reševalci, sva oba že histerično jokala. Ko smo prispeli v bolnišnico in ko je rentgensko slikanje pokazalo, da je pogoltnil škarjice za nohte, pa me je začelo še toliko bolj skrbeti,'' še pove Britanka. A k sreči oster predmet ni poškodoval Curtisovih notranjih organov in kirurgi so jih uspeli operativno odstraniti. Deček je kmalu okreval in ni utrpel nikakršnih posledic. Karol si je močno oddahnila, a zdaj vseeno živi v nekoliko večjem strahu za sina. ''Od tega grozljivega dogodka naprej sem še toliko bolj previdna in pozorna. A večji kot je, težje postaja,'' še pravi.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587