Vizita.si
Zamrznjeno jezero je bilo za šestletnika skoraj usodno.

Novice

Čeprav je bil pol ure ujet pod ledom, je preživel

Ni.J.
07. 01. 2010 13.37
0

Šestletni deček se je nič hudega sluteč s prijateljem igral na zamrznjenem jezeru, kar naenkrat pa se je ledena plošča udrla. Do prihoda reševalcev se je deček v ledeni vodi boril za življenje že pol ure.

Zamrznjeno jezero je bilo za šestletnika skoraj usodno.
Zamrznjeno jezero je bilo za šestletnika skoraj usodno.FOTO: Reuters

Šestletni Thomas Hudson se je s prijateljem igral v bližini manjšega umetnega jezera, imenovanega Crookham Common. Ko je med igro stekel na zamrznjeno jezero, se je ledena plošča udrla, deček pa je padel v vodo.

Thomasov prijatelj je skušal takoj poiskati pomoč. S kričanjem mu je uspelo pritegniti pozornost ženske, ki živi v bližini jezera. Ta je najprej poklicala gasilce in se nato takoj pognala v vodo, da bi pomagala dečku. Kljub trudu pa ji dečka v vodi ni uspelo najti.

Kmalu zatem so prišli še gasilci in zdravniška ekipa. Dečka so v jezeru, globokem približno 18 metrov, morali najprej poiskati, nato pa so ga potegnili iz vode. V tem trenutku je bil Thomas že popolnoma moder v obraz, a k sreči še živ. Zdravnik je takoj začel z masažo srca in oživljanjem, nato pa so prezeblega dečka odpeljali v bolnišnico. Takoj zatem, ko so rešili Thomasa, so iz vode izvlekli tudi žensko, ki je dečku poskušala pomagati, ki pa ni utrpela hujših poškodb.

Gasilci so Thomasa v ledeni vodi iskali približno pol ure,“ pravi zdravnik Hugh Whitaker, ki je dečka oživljal. “Skupaj z gasilci smo delovali kot eno. Najprej smo poiskali dečka in ga izvlekli iz vode. Ker njegovo srce ni delovalo, smo ga morali oživljati,“ dodaja. “Takoj za njim smo iz vode potegnili tudi žensko, ki mu je skušala pomagati. Tudi njo smo takoj pregledali, vendar pa ni potrebovala zdravniške oskrbe.“

Deček še ni v stabilnem stanju, vendar so zdravniki mnenja, da si bo kmalu opomogel. “Deček je preživel zaradi svoje mladosti in nizke temperature vode,“ pravi predstavnica bolnišnice. “Kadar koli do zdaj smo iz vode izvlekli otroka, smo ga, če je bila temperatura vode dovolj nizka, lahko oživeli,“ pravi. “To bi lahko bilo zaradi tega, ker se otroku pri nizkih temperaturah metabolizem upočasni veliko hitreje kot pri odraslih osebah.“

Preverite pa, kako prepoznati znake podhladitve in kako se v takem primeru odzvati.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587