Vizita.si
image (28)

Novice

Dečkov obraz izmaličil razjarjeni pes

E. D.
29. 12. 2010 09.59
21

Ko je družina O'Mahoney le pet dni pred božičem k sebi vzela potepuškega psa, si nihče od članov ni mislil, da s tem delajo ogromno napako. Pes je namreč napadel nič hudega slutečega 11-letnega Finna in mu izmaličil obraz.

Namesto da bi božič preživela doma, mirno in veselo, sta oče Michael in mama Carol z devetletno hčerko Lillie čakala, da izvesta, kako je potekala dve uri in pol trajajoča operacija njunega 11-letnega sina Finna. Dečka je namreč, medtem ko je nič hudega sluteč gledal televizijo, napadel pes, ki so ga le pet dni prej iz ulice iz usmiljenja vzeli k sebi. Oče pripoveduje, da je bil prizor grozljiv: ''Nihče ni nenadoma zakričal ali naredil kakšen nenaden gib, ki bi vznemiril psa. Ta se je kar na lepem pognal proti Finnu in mu začel gristi obraz. Psa sem poskušal udariti in ga tako spraviti stran, a je še kar naprej besno renčal in grizel. Žena je bila tako zelo prestrašena in kri je bila povsod.''

Prestrašenega in krvavečega dečka je Michael nekako uspel rešiti iz krempljev pobesnelega psa in ga odpeljati do bližnje bolnišnice, kjer so mu v dveh urah in pol trajajočem posegu uspeli zakrpati obraz. Dobil je 18 šivov in ko bo malo starejši, bo verjetno potreboval tudi kakšno rekonstrukcijsko operacijo, s katero mu bodo poskušali odstraniti oziroma skriti brazgotine. Deček je sicer imel srečo v nesreči, še pravijo zdravniki, kajti če bi pes grizel višje, bi lahko oslepel, če pa bi ga z večjo silo grizel po vratu, bi mu celo lahko pregriznil vratno arterijo. A Michael pravi, da je grozljivi napad njegovega sina gotovo zaznamoval za vse življenje, kajti Finn je zdaj nadvse boji psov. Pobesnelega potepuškega psa pa so takoj po napadu uspavali.

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587