Vizita.si
image (28)

Novice

Deklica, ki joka kri

K.B.
16. 11. 2010 08.02
10

Ena izmed večjih medicinskih skrivnosti je zagotovo stanje 14-letne Twinkle Dwivedi, ki nepojasnjeno krvavi iz oči, rok, celo glave. Kaj je vzrok za krvavitve, zdravniki še preiskujejo.

Ko se je zgodba mlade Twinkle Dwivedi prvič pojavila v medijih, so jo številni označili za prevaro. Po številnih testih in zdravniških pregledih, pa zdravniki še vedno niso potrdili, da gre res za prevaro.
Skupina pediatrov, ki jih vodi dr. George Buchanan, je pred kratkim odpotovala v Indijo, kjer so preučevali primer 14-letne Twinkle. Vse kar so uspeli ugotoviti je le, da v resnici trpi za nenavadno boleznijo, ki je do sedaj še niso srečali. ''Česa takšnega še nisem videl. V glavnem je zdrava deklica, a nenehno krvavi. Predvsem nam ni jasno, od kod kri prihaja, saj na koži nima ran ali ureznin, zdi pa se, kot da pronica skozi kožo. In za takšno krvavenje medicinska znanost nima pojasnila.''

Twinkle se spominja, da so se ji te prvič pojavile, ko je bila stara 11 let. Sošolci so jo začeli zmerjati in ji rekli, da je ogabna. Čeprav je krvavenje ni bolelo, pa je bila prestrašena in osamljena, saj se ji nihče ni upal približati. Sprva je jokala, ko je videla, da so njena oblačila prekrita s krvjo, danes pa se je že privadila na krvavitve in čaka, da pač minejo. Starši so jo že večkrat peljali k zdravnikom, a ji do sedaj še nihče ni znal pomagati. Deklica krvavi do 14-krat na dan.

Sicer pa skupina zdravnikov, ki jo je preučevala, ni nikoli videla, kako se je krvavitev začela, ampak so jo videli šele, potem ko je bila že vsa okrvavljena, prav zato še vedno obstaja sum, da gre za prevaro. ''Morda gre za psihično bolezen, in sicer za Munchausenov sindrom, kjer si človek sam zada poškodbo, se pretvarja, da je bolan in si lahko zato, da je dovolj prepričljiv zada hude poškodbe. Kar koli je že vzrok za njene krvavitve, je pomembno, da ga odkrijemo, saj močno vpliva na njeno življenje.''

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587