Vizita.si
Ko po televiziji gleda plesalke, si tudi sama nekoč želi biti ena od njih.

Novice

Deklica, ki komaj hodi, želi biti plesalka

E. D.
01. 11. 2010 08.08
0

Sedemletna Ariella si bolj kot vse na svetu želi plesati. A njena želja je neuresničljiva, saj zaradi ene od oblik cerebralne paralize niti hoditi ne more brez pomoči. Celo pri umivanju in oblačenju potrebuje pomoč.

Ko po televiziji gleda plesalke, si tudi sama nekoč želi biti ena od njih.
Ko po televiziji gleda plesalke, si tudi sama nekoč želi biti ena od njih.FOTO: iStockphoto
''Ko na televiziji gleda plesalce in jih občuduje, kako plešejo, si tudi sama želi, da bi lahko vstala in zaplesala. Ko jo tako gledam, se mi trga srce. Včasih jo dvignem in držim, tako da lahko še sama poskusi malo zaplesati,'' pove 45-letna Suzanne, mama male Arielle Byrne. ''Pomoč potrebuje tudi pri česanju las, umivanju, oblačenju. A kljub vsemu je Ariella tako zelo optimistična, pozitivna ter polna življenja. In želim ji, da bi nekega dne lahko normalno hodila, tekala, plesala … Skratka, da bi lahko počela vse tisto, kar si želi.''

Mala Ariella je namreč prestala že kar nekaj operacij, a ji nobena ni pomagala. Še vedno lahko hodi le s pomočjo opore, in to po prstih, tako da spominja na malo balerino. Za oteženo gibanje in premikanje okončin sedemletnice je kriva ena od oblik cerebralne paralize, imenovana spastična cerebralna paraliza, za katero so značilne otrdele in močno napete mišice ter posledično 'škarjasta' hoja po prstih. Čeprav lahko bolniki s to vrsto cerebralne paralize dosežejo dokaj visoko stopnjo neodvisnosti, pa predvsem v začetnih letih potrebujejo precej pomoči.

Mali Arielli in njeni mami je zdaj upanje dala nove operacija, ki jo za zdaj izvajajo le v ZDA in stane kar 67 tisoč evrov. A dosedanji rezultati tega novega posega so neverjetni in so pozdravili veliko otrok, ki imajo enako bolezen kot Ariella, pojasnjuje dekličina mama, ki se je o novem načinu zdravljenja seveda podrobno pozanimala. ''Ko sem izvedela, da obstaja nekaj, kar bi jo lahko popolnoma pozdravilo in ji omogočilo, da bi lahko prvič v življenju hodila ter morda celo plesala, sem vedela, da moram narediti vse, kar je v moji moči, da jo spravim na ta poseg,'' pravi Suzanne, ki bo poskušala denar zbrati tudi s pomočjo dobrodelnih skladov in tako svoji hčerki omogočiti, da zaživi svoje sanje in ne le hodi, temveč nekoč postane celo profesionalna plesalka.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587