Vizita.si
image (28)

Novice

VIDEO: Deklica s srcem na trebuhu

E. D.
22. 10. 2010 11.17
6

Leto in pol stara Biršabi srca nima na običajnem mestu, temveč je pomaknjeno nekoliko na desno, v višino trebuha. Poleg tega se srce nahaja izven dekličinega prsnega koša, tako da se skozi kožo jasno vidi bitje njenega srca.

Ruski zdravniki so nad primerom male Biršabi Mihotarijants presenečeni, kajti česa podobnega še nikoli niso videli, pravijo. ''V 15 letih službe še nikoli nisem videl česa podobnega,'' je odkrito priznal Dmitrij Noskov, vodja anesteziologov v otroški bolnišnici v ruskem Novorossiysku. ''Prebral sem vso mogočo medicinsko literaturo in prebrskal internet, a nikjer nisem zasledil ničesar podobnega. Tako da smo se potem obrnili na kolega iz moskovske bolnišnice, ki so nam pojasnili, da je bilo v svetu vendarle že zabeleženih nekaj podobnih primerov.''

Mala Biršabi se je namreč že rodila s srcem izven prsnega koša, pomaknjenim nekoliko na desno, v višino trebuha. Ker srce leži tako plitko pod kožo, se skoz njo jasno vidi bitje srce. Zaradi nenavadne napake mora že vse od rojstva deklica jemati draga zdravila, ki jo pravzaprav ohranjajo pri življenju.

Starše pa nenehno jemanje zdravil skrbi, saj je deklica še tako majhna in se sprašujejo, kaj bodo vsa ta zdravila naredila njenemu organizmu. ''Ko smo enkrat poskusili brez zdravil, je pristala v bolnišnici. Začela se je dušiti in mislila sem, da se ji bo srce ustavilo,'' pove Baršabina mama Dari.

Pred časom pa so se zdravniki vendarle opogumili in malčico operirali. Poseg je uspel, a deklico čaka še ena operacija. Te ne morejo opraviti prej kot čez leto ali dve, kajti zdravniki se bojijo, da njeno srce ne bi zdržalo še ene anestezije. Do takrat pa ji bodo moralo starši še naprej redno dajati draga zdravila, kajti sicer bi deklici lahko srce nenadoma odpovedalo.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587