Vizita.si
image (28)

Novice

Deklica se je fotografirala tik pred smrtjo

K.B.
02. 08. 2010 09.50
16

Mlada Britanka je posnela fotografije ogromnega smrtonosnega izpuščaja, ki se ji je razvijal na koži, medtem ko je prišla v bolnišnico zaradi okužbe z meningitisom. Zdravniki so izpuščaj ignorirali.

Jo Dowling je pred smrtjo svoji mami in najboljšim prijateljem poslala približno 40 telefonskih sporočil in fotografij ogromnega smrtonosnega izpuščaja, ki se ji je razvijal na koži, poroča The Sun. Mlado Britanko so v bolnišnico Milton Keynes privedli novembra, saj se ji je na koži pojavili vijolični izpuščaj, zaradi katerega je splošni zdravnik takoj pomislil na meningitis. Kljub temu pa so v bolnišnici njegovo diagnozo zavrnili in ji povedali, da ima le blažjo obliko infekcije, ki ji jo je povzročila njena cistična fibroza. ''Naš osebni zdravnik je vedel, da gre za meningitis, vendar ko je Jo prišla v bolnišnico, so prenehali z zdravljenjem,'' je povedala njena mati. Tako so ji prenehali dajati odmerke penicilina, ki ji ga je predpisal splošni zdravnik, in ji namesto tega dajali tablete proti glavobolu ter jo privedli na oddelek za opazovanje. Jo je tam s svojim mobilnim telefonom posnela več fotografij svojega izpuščaja in jih pošiljala svoji mami in prijateljem. ''Jo je imela zaradi cistične fibroze veliko izpuščajev, vendar pa noben ni bil videti tako kot ta. Ko sem videla sporočila, ki mi jih je pošiljala hči, je bilo očitno, da ta izpuščaj ni posledica cistične fibroze. Takšnega izpuščaja ne moreš spregledati, vendar na žalost so zdravniki storili prav to.'' Kljub vsemu pa jim je mati zaupala in menila, da že vedo, saj so v bolnišnici zagotovo strokovnjaki na tem področju. Štiri ure po tem, ko je mlada Britanka s svojim mobilnim telefonom posnela zadnje fotografije vse večjega izpuščaja, ji je voda zalila pljuča in je umrla.

Po notranji preiskavi v bolnišnici so ugotovili, da je bil vzrok smrti zastrupitev krvi. Njena družina se je vsa ogorčena odločila za tožbo bolnišnice. Sodni izvedenec Tom Osborne je povedal, da so bili za njeno smrt zagotovo krivi v bolnišnici zaradi slabe komunikacije. ''Ker ni bilo prave komunikacije v bolnišnici, so Jo prenehali dajati antibiotike in ji tako zmanjšali možnosti za nadaljnje zdravljenje.'' Žal pa je to slaba tolažba za starše, saj bi dekličino smrt lahko preprečila le doza penicilina in antibiotikov. ''Najhuje je to, da ni dobila niti priložnosti za zdravljenje, ampak so jo pustili umreti.''

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587