Vizita.si
Preiskave in slikanja so pokazali, da ima Lucy v prsih ogromno tumorsko tvorbo. (simbolična fotografija)

Novice

V prsih imela tumor, velik kot človeška glava!

E. D.
02. 10. 2011 08.04
0

Ker je 12-letna Lucy vedno težje dihala, jo je mama odpeljala do zdravnika, ki je sprva mislil, da deklica boleha za astmo. A dodatne preiskave so pokazale, da ima Lucy v prsih ogromen tumor, velik kot glava odraslega človeka!

Operacija
Operacija FOTO: iStockphoto
Nočna mora 12-letne Lucy Betts in njene družine se je začela pred letom dni, ko so se pojavile prve težave z dihanjem. Mlada Lucy je namreč večkrat ostala brez sape in ker nikoli prej ni imela takšnih težav, so jo starši odpeljali do zdravnika. Ta je sprva ocenil, da ima deklica astmo, in ji predpisal inhalator, a ker se njeno zdravstveno stanje ni izboljšalo, je morala na dodatne preiskave. Rentgensko slikanje pljuč in slikanje s CT-napravo sta zdravnike pripeljala do šokantnega odkritja. Deklica je bolehala za redko obliko malignega tumorja, ki je zrasel celo do velikosti glave odraslega človeka. ''Zdravniki so nam povedali, da tumor še naprej raste,'' se grozljivih novic spominja Lucyjina mama Carmen. ''Že tako je bil ogromen. Bil je velik tako kot glava odraslega človeka oziroma spominjal je na žogo za igranje ragbija.'' A ker se je tumor razraščal proti notranjosti njenega telesa, navzven ni bilo videti ničesar, je še povedala Carmen.

Lucy je tako nemudoma potrebovala operacijo. Ogromen rakav tumor, težek skoraj dva kilograma, je namreč povzročil sesedanje dekličinih pljuč, poleg tega je vedno bolj pritiskal na njeno srce. Zdravniki so se v operacijski dvorani trudili kar šest ur, da so tvorbo odstranili, poleg tega so morali, da so lahko tumor odstranili z njenega drobnega telesa, Lucy celo odstraniti dve rebri. A poseg je uspel in spretni kirurgi so deklico rešili masivne tvorbe. Žal pa s tem agonije za Lucy in njeno družino še zdaleč ni bilo konec. Nadaljnje preiskave in pregledi so namreč pokazali, da ima deklica v telesu še en, sicer manjši tumor, ki pa ga za zdaj ne morejo varno odstraniti. Vraščen je namreč v hrbtenico in je še premajhen, da bi ga izrezali. ''Če bi ga zdaj odstranjevali, bi lahko poškodovali hrbtenico in nikoli več ne bi mogla hoditi,'' je povedala Carmen in pojasnila, da bodo zdaj čakali, da Lucy še vsaj malo zraste. ''Predvidoma jo bodo operirali v začetku prihodnjega leta, potem pa upajmo, da bo spet popolnoma zdrava.''

Medtem pa mlada Lucy ostaja neustrašna in optimistična. Verjame, da bodo zdravniki tudi drugi tumor uspešno odstranili, in pravi, da si tudi sama želi pomagati ljudem, ko odraste. ''Ne glede na vse, bi rada nadaljevala s svojim življenjem in počela normalne stvari. Ko odrastem, pa bi rada bila zdravnica, da bi tudi sama pomagala ljudem,'' je povedala 12-letnica in dodala, da je neizmerno hvaležna zdravnikom, ki so ji uspeli pomagati.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587