Vizita.si
image (28)

Novice

Poglejte, kako je videti danes!

E. D.
08. 04. 2013 08.54
4

Britanski zdravniki so se kar 15 ur trudili, da bi z obraza osemletne deklice Triny, o kateri smo že poročali, odstranili ogromen tumor. Zahteven poseg je uspel in dvokilogramske tvorbe ni več.

Življenje osemletne Trinny Amuhirwe je bilo zadnja štiri leta vse prej kot preprosto. Na obrazu ji je namreč rasel ogromen tumor, zaradi katerega je vse težje dihala, težko je tudi govorila in jedla. ''Masivna tvorba se je razraščala že skoraj čez njen celoten obraz in tako hudo mi je bilo, ko sem jo gledala. Vedela sem namreč, da bo brez operacije umrla,'' pove dekličina mama Sarah.

A družina prihaja iz Ugande in tamkajšnji zdravniki Trinny niso mogli pomagati, zato jim je na pomoč priskočila ena od britanskih dobrodelnih organizacij. Omogočili so jim potovanje v Veliko Britanijo, kjer so zdravniki v 15 ur trajajočem posegu uspeli dvokilogramsko tvorbo odstraniti. ''Ko so jo odpeljali v operacijsko sobo, sem bila na smrt prestrašena. Bala sem se, da bo šlo kaj narobe in da bo umrla, kajti tumor se je razraščal že skoraj čez celoten obraz. A ko je bil poseg končan in so jo pripeljali iz operacijske sobe, sem bila tako presrečna. Vse je bilo v redu in ko sem jo pogledala, nisem mogla verjeti svojim očem. Sprememba je bila namreč neverjetna,'' pripoveduje Sarah.

Zdaj je Triny povsem brezskrbna osemletna deklica. Nič več je ne omejuje ogromen tumor. ''Počutim se res odlično. Spet lahko brez težav jem in diham,'' je po posegu povedala Trinny in dodala, da se neizmerno veseli tudi tega, da bo lahko spet obiskovala šolo in se družila s sošolci. Tudi njena mama opaža, da je njena hči spet srečna in živahna, kot je bila nekoč. ''Trinny ima zdaj toliko energije in res je polna življenja. Tako neizmerno sem hvaležna dobrodelni organizaciji in zdravnikom, ki so opravili res izjemno delo,'' še pove dekličina mama.

Triny sicer boleha za tako imenovano fibrozno displazijo – motnjo v rasti kosti, kjer te atipično rasejo, včasih pa se začne namesto kostnine množiti vezivo. Čeprav so lahko v primeru bolezni prizadete kosti na katerem koli delu telesa, pa do deformacij najpogosteje pride pri kosteh lobanje, reber, medenice, goleni in stegen. Fibrozna displazija ni rakavo obolenje, za zdaj zanjo zanjo nobenega zdravila, tvorbe se odstranijo z operativnimi posegi.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602