Vizita.si
image (28)

Novice

Mlada športnica je mislila, da ima 'muskelfiber' - toda resnica je bila nekaj hujšega

L. E.
11. 10. 2016 14.14
7

Ellie ima komaj 14 let in je zagnana športnica. Ko se je pojavila bolečina, je mislila, da le pretirava s telovadbo in da jo muči muskelfiber. A ker je zaradi sramu nekaj prikrivala materi, bi zdravniki skoraj prepozno ugotovili, kaj je res narobe.

Komaj 14 let ima Ellie Waters. Ko se je nekega dne med tekom v humanitarne namene, ki se ga je udeležila, zrušila, je končno obiskala zdravnika. Že prej je imela težave, ki jih je imela za muskelfiber. Tudi staršem, ker je bila zagnana športnica, to ni delovalo čudno. Zdravnik je sklenil, da si je natrgala tkivo. A to ni bil pravi problem.

Ellie je opazila tudi, da ima na zadnjici bulico, ki jo boli, ampak je to skrivala pred družinskimi člani. Ko je bulica postala že trikrat večja, se je le odprla materi. Ta jo je peljala k zdravniku, ki je najprej pomislil, da gre za tur. Ko jo je že poslal na operacijo, so kirurgi ugotovili, da gre za nekaj drugega, in jo najprej poslali na CT-slikanje. To je pokazalo, da ima raka, in sicer raka mehkega tkiva.

Po šestih mesecih napornega zdravljenja jim je tumor uspelo uničiti in Ellie okreva. Diagnoza je bila postavljena še pravočasno. "Ko so ji odkrili raka, nisem mogla verjeti," pravi njena mati Samantha Waters-Long. "Po najstniško Ellie ni povedala vseh simptomov, ki jih je imela, zaradi mesta, kjer so se pojavili. Kljub svoji mladosti pa se je z boleznijo spopadla zelo pogumno. Ponosna sem nanjo zaradi tega. V zadnjih mesecih je preživela več kot nekateri v vsem življenju. Na srečo smo tumor odkrili še pravočasno, saj je ta tip raka zelo agresiven in konec bi bil lahko tudi zelo drugačen."

Ellie komaj čaka, da se bo lahko normalno vrnila v šolo. To, da se mora učiti, nič več ni nekaj najhujšega, kar se lahko zgodi. Veseli se druženja. Bolj razmišlja o prihodnosti, pripoveduje mati. "Rak je bil nekaj, kar poznaš, a se dogaja drugim," pove najstnica. "Nisem bila prestrašena, ampak skrbelo me je, kaj se bo z mano in mojo družino dogajalo v prihodnosti. V preteklih mesecih sem se res povezala z mamo, ker mi je ves čas stala ob strani, zato sem ji zelo hvaležna, njej in družini." Imela je res srečo, da bo bolezen ostala le nekaj, kar je spremenilo njen pogled na svet.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587