Vizita.si
image (28)

Novice

Diagnoza, ki je šokirala celo najboljše zdravnike

L.E.
22. 03. 2013 11.25
6

Claire Williams je osem mesecev preživela v hudih bolečinah, saj zdravniki niso znali postaviti prave diagnoze in ji posledično tudi niso mogli pomagati. Toda ko so odkrili pravi razlog njenih muk, so obnemeli celo oni. Česa takšnega še niso videli.

Claire Williams je osem mesecev preživela v hudih bolečinah, saj je njeno zdravstveno stanje tako redko, da ga zdravniki dolgo niso znali pravilno diagnosticirati – posledično ji niso znali niti učinkovito pomagati. Za mamico štirih otrok je bil povsem normalen dan, poln različnih vsakodnevnih obveznosti, ko se je v nekem trenutku sklonila, da bi vzela nekaj iz hladilnika, ter zaslišala pok. Nato jo je začel močno boleti hrbet.

30-letnica je takoj obiskala svojega splošnega zdravnika, ki ji je predpisal protibolečinske tablete in jo poslal h kiropraktiku. "Mislili smo, da gre za mišične krče," se spominja Claire. "Toda nič me ni ozdravilo in nekega dne se je kiropraktik odločil, da bo zdravljenje prekinil. Spet me je poslal k osebnemu zdravniku, ki se je odločil, da me pošlje na slikanje z magnetno resonanco. Posnetek je pokazal, da imam zlom, ki se je pojavil pred skoraj letom dni." Toda to ni bilo edino, kar je razkrila magnetna resonanca – tehnika slikanja notranje zgradbe telesa, ki namesto rentgenskih žarkov, kot pove že samo ime, uporablja magnete. "Posnetek je pokazal tudi, da imam tvorbo, kakršne ni videl še nihče."

Ko so zdravniki odkrili zlom, so jo najprej vprašali, ali je doživela kakršno koli avtomobilsko nesrečo. Ravno zato, ker prej ni poročala o kakršnih koli dogodkih, ki bi zlom lahko povzročili, pri njenih bolečinah v hrbtu na kaj takšnega niso niti pomislili. Nekaj je zlom vendar moralo povzročiti, saj se ta ne pojavi kar tako hitro. Toda podrobnejši ogled posnetka jih je dobesedno šokiral. Česa takšnega ni videl še nihče. "Tumor je rasel v samem hrbteničnem vretencu," pove Claire. Gre za izjemno redko zdravstveno stanje, ki je sčasoma povzročilo, da je prišlo celo do zloma. "Težave s hrbtom sem imela pravzaprav celo življenje, toda ker me ni bolel ves čas, sem vedno mislila, da gre za posledico nošenja pretežkega nahrbtnika ali nepravilnega izvajanja telovadnih vaj. Rada sem tudi tekla in takrat bi me bolelo še bolj."

Mamica štirih otrok je morala nato prestati šestinpolurno operacijo, med katero so poleg poškodovanega vretenca kirurgi bili prisiljeni odstraniti še dele štirih reber ter vse skupaj nadomestiti s kovinskimi deli. "Šlo je za zelo dolgotrajen poseg. Ker česa takšnega ni še nihče počel, so morali poklicati na pomoč tudi izkušenejšega specialista iz povsem drugega mesta." Claire je po vsej kalvariji, ki jo je doživela, srečna, da so bili njeni bližnji dovolj močni, da so ji lahko ves čas stali ob strani in ji pomagali vse skupaj prestati. "Svoje stanje sem poskušala raziskati tudi na internetu, toda gre za tako redek pojav, da so še vedno zbegani celo zdravniki. Moje rezultate preiskav so, da bi se posvetovali, poslali v ogled mnogim drugim strokovnjakom." Claire se zaveda, da ima podobne težave le malo ljudi na svetu, toda o njih se je odločila spregovoriti zato, ker morda le lahko pomaga vsaj enemu, ki se srečuje z istimi simptomi in ne more dobiti prave diagnoze.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602