Vizita.si
image (28)

Novice

Shirala se je na 30 kg

S.C.
13. 03. 2012 08.03
10

Pred dvema letoma je 26-letna medicinska sestra iz Velike Britanije s 30 kilogrami ležala na bolniški postelji in čakala na smrt, danes pa se pripravlja na izjemno težko vzdržljivostno preizkušnjo, londonski maraton.

26-letna medicinska sestra iz Norfolka Harriet Smith, se je dolgih 12 let bojevala z motnjami hranjenja, naposled pa je anoreksijo le uspešno premagala. “Ko sem ležala na bolniški postelji, težka le 30 kilogramov, in mi je zdravnik rekel, da me do smrti loči le še kakšen teden, mogoče dva, sem se zavedala, da tako ne morem več naprej,“ se spominja simpatična Harriet. “Odločitev, ali umrem ali preživim, je bila odvisna samo od mene.“

Njene težave so se začele, ko ji je bilo komaj 14 let. V želji po privlačnem videzu je zelo hitro izgubila 25 kilogramov, potem ko ji je hujšanje tako rekoč ušlo izpod nadzora. Bila je vedno bolj slabotna, nenehno utrujena, začeli so ji izpadati lasje, indeks telesne mase pa je imela zaskrbljujočih 10. Njeno zdravstveno stanje se je tako močno poslabšalo, da je pristala v bolnišnici, na robu smrti, a še vedno zanikala, da ima težave, dokler je niso zdravniki postavili na realna tla.

Po zaslugi svoje družine, ki ji je nenehno stala ob strani, in strokovnjakov s klinike za motnje hranjenja, je počasi svoje življenje uspela postaviti na noge. Na začetku so jo nekaj mesecev hranili po cevkah, ko je počasi le začela pridobivati na teži, pa so jo začeli navajati na normalno hrano. Kdor danes pogleda Harriet, ne bi nikoli rekel, da je imela kadar koli zdravstvene težave. Ne samo da ji je uspelo težo povečati na zdravih 61 kilogramov, pripravlja se tudi na eno najtežjih preizkušenj v svojem življenju, londonski maraton, in življenje na vsakem koraku zajema z veliko žlico. “Lahko rečem, da sem premagala anoreksijo v 99 odstotkih, a je v moji glavi še vedno en odstotek bolezni,“ še pove Harriet. “A dala bom vse od sebe, da bom nekoč lahko rekla, da sem popolnoma zdrava in se le še nasmehnila ob vsem, kaj sem nekoč prestajala.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587