Vizita.si
Voda nam daje občutek sitosti, saj smo pogosto, ko mislimo, da smo lačni, v resnici le dehidrirani.

Novice

Do takšne postave z eno samo dobro navado

S.P.
15. 03. 2013 15.24
13

Britanska manekenka Rosie Huntington - Whiteley je svojim oboževalkam razkrila skrivnost, kako v le nekaj mesecih do tako vitke in čvrste postave, kot jo ima sama. Zadostovala naj bi že ena sama dobra navada. Preberite, katera.

Voda nam daje občutek sitosti, saj smo pogosto, ko mislimo, da smo lačni, v resnici le dehidrirani.
Voda nam daje občutek sitosti, saj smo pogosto, ko mislimo, da smo lačni, v resnici le dehidrirani. FOTO: iStockphoto

Če večkrat brskate po revijah ali pa spletu in si ogledujete fotografije najlepših manekenk na svetu in si ob tem tudi sami želite tako čvrsto in vitko telo, vam zdaj ponujamo nekaj nasvetov kar iz 'prve roke'. Priljubljena manekenka Rosie Huntington - Whiteley, ki si je s sodelovanjem s številnimi priznanimi oblikovalci ustvarila eno izmed najuspešnejših karier v svetu mode, je namreč v intervjuju za britanski tabloid Daily Mail končno razkrila svojo skrivnost, kako je v le nekaj mesecih prišla do še lepše ter zavidljive postave.

“Morda se bo komu to zdelo nemogoče, vendar se je za kaj takšnega treba držati le ene dobre navade,“ je povedala. “Na dan spijem vsaj osem kozarcev vode in že ob nekaj malo telesne vadbe je to vse, kar potrebujem, rezultati pa so zares izjemni.“ 25-letna Britanka vse zasluge pripisuje knjigi z naslovom 'Nismo bolani, žejni smo!', ki jo je napisal dr. Fereydoon Batmanghelidj ter v njej pojasnil vse pozitivne učinke, ki jih ima ta magični napitek na naše telo. “Knjiga me je veliko naučila. Sicer sem vedno vedela, da je voda dobra za naše zdravje, a sem šele zdaj ugotovila, zakaj in kako pomembna je za nas v resnici.“ Skrbi namreč za pravilen krvni obtok, delovanje možganov, metabolizem, uravnavanje telesne temperature, delovanje ledvic in urinarnega sistema, delovanje prebavil, mišič in živčnega sistema, za prenos hranljivih snovi do vsake celice, za pravilno delovanje sklepov in okostja, krepitev imunskega sistema ter odvajanje strupov iz organizma.

Zakaj pa je tako učinkovita in pripomore tudi k hujšanju?

Voda ni primerna le za čiščenje strupov iz telesa, ampak na splošno pripomore k boljšemu počutju. Ne samo to, da vam tudi občutek sitosti. Se vam je že zgodilo, da ste domov prišli sestradani in žejni, nato pa ste spili kozarec vode in takoj ste se počutili bolje, poleg tega pa tudi lačni niste bili več? Pogosto namreč mislimo, da smo lačni, pa smo v resnici dehidrirani. Ker pa je voda nekalorična, si jo lahko privoščite v izobilju. Seveda pa bo učinek popolnoma drugačen, če boste pili sladke pijače. Te imajo veliko kalorij in vam dvignejo raven sladkorja v krvi, zato boste po njih še veliko bolj lačni.

Nedolgo tega je bila narejena celo raziskava, kjer so ugotovili, da lahko s pomočjo dveh kozarcev vode pred obrokom v treh mesecih izgubite štiri kilograme več, kot bi jih v istem časovnem obdobju s podobno prehrano, a brez vode pred obrokom. Voda dokazano daje občutek sitosti, zato posledično takrat pojemo manj.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587