Vizita.si
mark tatum

Novice

Ostal je brez polovice obraza!

Ni.J.
11. 04. 2010 16.13
0

James Pollette je pri 52 letih zbolel za rakom nosu in očesa. Leto kasneje je bil operiran, med 23-urno operacijo pa so mu kirurgi odstranili nos, levo oko in obkrožujoče tkivo, na njegovem obrazu pa je ostala luknja v velikosti teniške žogice.

James "Jimbo" Pollette je bil po operaciji srečen, da je ozdravil in srečen, da je še vedno živ. S svojim videzom se ni preveč obremenjeval, a mu je bilo vsakič, ko so ga zagledali otroci, hudo. »Otroci se me bojijo. Vsakič, ko me vidijo, začnejo jokati in vreščati,« pravi. »To me žalosti in spravi dobesedno do solz

James je bil, ko je izvedel za bolezen, brez zavarovanja, zato si po operaciji ni mogel privoščiti operacije, s katero bi mu rekonstruirali obraz. Dve leti kasneje je zbral nekaj denarja in se začel dogovarjati za rekonstrukcijo obraza in protezo, a je ravno v tistem obdobju izgubil službo in s tem tudi zavarovanje.

Za Jamesovo zgodbo pa je slišal Jerri Shaftel, zdravstveni producent medijske hiše v Los Angelesu. Poklical ga je namreč Jamesov sosed in ga prosil za kakršno koli pomoč. Jerri je s svojo snemalno ekipo takoj posnel oddajo, v kateri je Jamesova 10-letna krščenka Mary Ann Simmons prosila vse za pomoč – finančno in zdravstveno.

Na njeno prošnjo se je najprej odzval Matt Sherman, nekdanji ustvarjalec posebnih efektov v Hollywoodu, ki se je specializiral za izdelovalca protez. Ponudil se je, da bo Jamesu brezplačno izdelal obrazno protezo. Mattu pa sta se dobrosrčno priključila še okulist Stephen Haddad, ki se je prostovoljno javil, da mu bo izdelal protetično oko in optometristka Jaenette Yu, ki mu je podarila očala.

Po dveh mesecih trdega dela in predanosti, je bil Shermanov posebni efekt za Jamesa zaključen. »Komaj sem čakal trenutek, ko bom dobil svoj novi obraz,« pravi James, ki je bil nad izdelkom navdušen. Pred tem so mu namreč na računalniku že pokazali, kako bo videti proteza, a je to bilo za Jamesa takrat nepredstavljivo.

James je Shermanovo delo spremljal od vsega začetka. »Spominjam se, ko mi je vzel dlako, da je vedel, kako narediti obrvi in brke,« pravi James. »Naredil je točno take gube, kot jih imam na zdravi polovici obraza

Protezo pa je zaključil Stephen Haddad, ki je dodal do potankosti natančno izdelano oko, pika na i pa so bila še očala. James je bil namreč od operacije naprej skoraj slep, ker ni imel nosa pa ni mogel nositi očal.

James ima tako danes nov obraz in očala. Po tej veliki pridobitvi, ga je prva videla prijateljica Jennifer Hughes. »Ko sem ga prvič videla z novim obrazom, sem bila navdušena. Začela sem ga objemati in poljubljati,« pravi. »Solz kar nisem mogla skrivati

Jennifer je Jamesa namreč poznala že preden je zbolel za rakom. »Nos je natanko takšen, kot ga je imel včasih, oko pa je videti kot pravo,« dodaja. »Sherman je res pravi umetnik, nimam besed.«

James se za vse, kar ima danes, lahko zahvali svojim sokrajanom in dobrosrčnosti Shermana, Haddada in Jaenette. »Hvaležen sem za vso ljubezen, podporo in pomoč, ki sem je bil deležen v teh trenutkih,« pravi. »V preteklih letih sem pretrpel veliko, danes pa se veselim prihodnosti in mojega novega življenja,« še zaključuje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587