Vizita.si
Pod vodstvom ultra-kolesarja Marka Baloha je 100 kolesarjem in pokroviteljem uspelo zbrati 4000 evrov za otroke z astmo.

Novice

Dobrodelni kolesarji zbirali denar za otroke z astmo

Društvo astma in šport/N.J.
19. 01. 2011 14.50
0

Več kot 100 kolesarjev se je to soboto skupaj z ultra-kolesarjem Markom Balohom udeležilo že 6. tradicionalnega dobrodelnega spinninga, na katerem so zbirali denar za pomoč otrokom z astmo.

Pod vodstvom ultra-kolesarja Marka Baloha je 100 kolesarjem in pokroviteljem uspelo zbrati 4000 evrov za otroke z astmo.
Pod vodstvom ultra-kolesarja Marka Baloha je 100 kolesarjem in pokroviteljem uspelo zbrati 4000 evrov za otroke z astmo.FOTO: Aleš Rosa

Pod vodstvom ultra-kolesarja Marka Baloha je 100 dobrodelnim kolesarjevmna 6. tradicionalnem dobrodelnem spinningu uspelo skupaj s partnerji zbrati kar 4000 evrov. Z zbranim zneskom bo lahko na brezplačno letovanje v letu 2011 odšlo vsaj 30 otrok z astmo.

V prostorih športnega centra v Kranju so se v soboto, 15. januarja 2011, zbrali številni ljubitelji spinninga, ki so tej priljubljeni športni dejavnosti dodali tudi dobrodelno noto. Že 6. tradicionalni dobrodelni spinning je organiziralo društvo Astma in Šport s partnerji pri projektu. Slovenski ultra-kolesar Marko Baloh, ki je tudi sam astmatik, je na dobrodelnem spinningu v soboto nepretrgoma kolesaril kar 8 ur. Pri tem so se mu pridružili tudi nekateri znani športniki, hokejist Aleš Muhič, zmagovalec maratona Franje Primož Čerin in udeleženec olimpijskih iger v Sydneyu Primož Štrancar, ki so poskrbeli tudi za dobro vzdušje med udeleženci in obiskovalci. Manjkale niso niti posamezne kolesarske ekipe.

Izžrebani udeleženci so prejeli lepe nagrade.
Izžrebani udeleženci so prejeli lepe nagrade. FOTO: Aleš Rosa

''Za učinkovito zdravljenje astme so pomembna tako zdravila kot tudi zdrav in aktiven način življenja. To dokazujejo številni športniki, ki so kljub tej bolezni izjemno uspešni. Prepričani smo, da s sodelovanjem pri tem projektu pomembno prispevamo k osveščanju o pomenu zdravega načina življenja in da astma ni ovira za raznovrstne dejavnost na področju športa in tudi drugje,'' je povedala Katarina Klemenc, direktorica Korporativnega komuniciranja v Leku in dodala, da je za otroke z astmo zelo pomembno, da lahko letujejo na način, ki je posebej prilagojen njihovemu zdravstvenemu stanju. ''Ko pa jih hkrati naučimo, kako kljub njihovi bolezni aktivno živeti, jim pomagamo za vse življenje,'' je se dejala.

Nad odzivom kolesarjev in ostalih športnikov so bili organizatorji tudi letos zelo zadovoljni. Vodja spinninga Marko Baloh je bil še posebej vesel, saj so se športniki tokrat ponovno zbrali zaradi dobrodelnega namena. ''Vzdušje na spinningu je bilo vrhunsko, vsi smo se zabavali ter hkrati pomagali otrokom z astmo, kar je tudi naše glavno poslanstvo,'' je Marko Baloh izpostavil po končani prireditvi.

Po zaključenem spinningu so organizatorji med udeleženci izžrebali številne nagrade. Eden od pokrovitrljev je srečnemu udeležencu akcije podelil Spinner kolo, nagrajenci pa so bili veseli tudi ostalih manjših nagrad pokroviteljev.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587