Vizita.si
Joey Powling mlajši je komaj tri mesece po rojstvu prestal operacijo na odprtem srcu, po petih dneh pa se je že takole nasmehnil mami, ko ga je fotografirala. Ko je fotografija pristala na medmrežju, je mali junak osvojil srca mnogih.

Novice

Dojenček, ki je osvojil na tisoče src

K.P.
09. 11. 2012 15.34
5

Vse se je začelo, ko je Matt Tassone objavil fotografijo simpatičnega trimesečnega nečaka Joeyja Powlinga, ki je prestal operacijo na odprtem srcu.

Ko je bila Sarah Powling iz ameriškega mesta Dracut še noseča z malim Joeyjem, so zdravniki ugotovili, da ima malček okvaro na srčku, zaradi katere so 3 mesece po njegovem rojstvu opravili operacijo na odprtem srcu.

Joey Powling mlajši je komaj tri mesece po rojstvu prestal operacijo na odprtem srcu, po petih dneh pa se je že takole nasmehnil mami, ko ga je fotografirala. Ko je fotografija pristala na medmrežju, je mali junak osvojil srca mnogih.
Joey Powling mlajši je komaj tri mesece po rojstvu prestal operacijo na odprtem srcu, po petih dneh pa se je že takole nasmehnil mami, ko ga je fotografirala. Ko je fotografija pristala na medmrežju, je mali junak osvojil srca mnogih. FOTO: Facebook

Tri dni po posegu, ko je malček počival z vidno brazgotino na prsnem košu, ga je mama fotografirala, fotografija pa je po zaslugi malčkovega strica končala na medmrežju. Fotografija, na kateri je Joey videti zelo sproščeno, celo malce nasmejano, kot da ne bi pred kratkim prestal zahtevne operacije, je v trenutku sprožila na ducate zabavnih mnenj. Vendar za vsem skupaj je bila diagnoza, ki je vse prej kot mačji kašelj.

Joey se je rodil z okvaro srca, zaradi katere med drugim nastane tudi luknja v srčku. Operacija je bila uspešna, nadvse posrečen pa je bil izraz na malčkovem obrazu, ko je bila narejena fotografija. Njegova mama je dejala, da so bili komentarji kljub takratnemu sinovemu stanju zelo spodbudni in še sama ni mogla verjeti, kakšne pozornosti je bil deležen njen mali sinček na internetu. "To fotografijo sem posnela zato, ker so takrat prvič razkrili brazgotino v celoti. Ko sem hotela fotografirati brazgotino, se je začel nasmihati,“ pove Sarah.

Vso pridobljeno pozornost želi družina Powling preusmeriti v namen ozaveščanja o srčni okvari, ki je prizadela malega junaka. Tetralogija fallot je prirojena napaka srca, ki največkrat zahteva kirurško zdravljenje že v prvih šestih mesecih po rojstvu, vendar s tem težav še ni konec. Pri obolelem je treba vse življenje nadzorovati delovanje srca, velikokrat je treba jemati antibiotike, včasih pa celo narediti dodatne operativne posege. Zgodnje odkritje napake in operacija pa sta ključnega pomena.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587