Vizita.si
image (28)

Novice

Dojenčku zlomili lobanjo in jo ponovno sestavili

K.B.
18. 07. 2011 09.40
7

Polletni Liam Rustell je prestal grozljivo operacijo, pri kateri so mu zlomili lobanjske kosti in jih nato ponovno sestavili. Čeprav se sliši grozljivo, je bila to njegova edina možnost za normalni razvoj.

Liam Rustell se je rodil z redko prirojeno napako, imenovano sagitalna sinostoza, ki jo ima le eden od 4000 otrok, le redki pa potrebujejo operacijo. Zaradi napake se lobanja ne oblikuje pravilno, kar onemogoča normalen razvoj možganov. Tako so zdravniki iz birminghamske bolnišnice že kmalu po rojstvu Liama ugotovili, da bo moral na zapleteno operacijo, saj bi v nasprotnem primeru imel hude možganske poškodbe. ''Ko sem izvedela, kako poteka operacija, sem bila v šoku,'' se spominja 26-letna mati Joanna Jones iz Plymoutha v Devonu. A ker je vedela, da je to sinova edina možnost, je v operacijo privolila.

Poseg, pri katerem so mu zlomili lobanjske kosti in nato koščke kosti ponovno zlepili, je trajal šest ur. A k sreči je bila operacija uspešna. ''Bilo je travmatično, a rezultat posega je neverjeten. Liam je sedaj videti veliko srečnejši. Presrečna sem, da se je vse dobro izšlo,'' še pove. Sedaj je izjemno pomembno, da se mali Liam, dokler se kosti dobro ne zrastejo, z glavico ne udari v kakšen oster predmet. Tako bosta starša Joanna in Sean Rustell morala izjemno paziti in preurediti njegovo sobo. ''Iz njegove sobe sva odstranila vse ostre predmete in povsod, kamor bi se lahko udaril, sva položila mehke blazine," pove Joanna. Dober teden po operaciji tako Liam že dobro okreva, starša pa upata, da ne bo potrebna še ena operacija.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602