Vizita.si
image (28)

Novice

Dokaz, da to lahko dosežete tudi vi

L.E.
14. 08. 2013 13.20
4

34-letna Farrah ni imela nikoli težav s prekomerno težo, a z leti ji je bilo vseeno čedalje manj všeč, kako je bila videti njena postava. Odločila se je preizkusiti vadbo z utežmi in hkrati s pravilnim prehranjevanjem svoje telo povsem preoblikovala.

Britanska novinarka Farrah Storr že dolga leta pokriva zdravstvo, a v svojem članku za Daily Mail je nedavno priznala, da njeno telo kljub telovadbi in dokaj zdravi prehrani ni več takšno, kot je bilo pri dvajsetih. 34-letnica se je zato odločila preizkusiti nov režim gibanja in prehranjevanja in njeno odkritje je bilo, da so bili v samo treh mesecih rezultati že neverjetni.

Farrah se je odločila preizkusiti teorijo, da za lepo postavo ni dovolj le kardio vadba – treba je dvigovati uteži. "Raziskava ameriške univerze Tufts je pokazala, da pol kilograma mišic, ki jih sploh ne naprezamo, v enem dnevu pokuri 32 kalorij (0,13 kilodžulov)," razloži ter hkrati prizna, da ne le, da ni nikoli dvigovala uteži, vedno si je predstavljala, da je to nekaj, kar počnejo samo moški, kot je Arnold Schwarzenegger.

Težava pri Angležinji ni bila prekomerna teža. "Moja teža je povsem ista, kot je bila pri dvajsetih," pove. "Razlika je v tem, kako je ta teža videti zdaj in kako je bila nekoč." To se je odločila spremeniti s pomočjo osebnega trenerja, ki je takoj ovrgel njen mit, da bo z dvigovanjem uteži postala preveč mišičasta. "Nimaš dovolj testosterona," ji je pojasnil. Nato sta se pričela videvati dvakrat tedensko. Začela sta s kardiom in končala z intenzivno vadbo z utežmi.

Prilagoditi je morala še svojo prehrano, ki je postala bolj zdrava. "Čeprav sem se sicer vedno trudila jesti bolj zdravo, je bila zame takšna sprememba zahtevna. Ne maram namreč beljakovin. Za zajtrk pa sem morala jesti omleto z gobami in špinačo, za kosilo piščančja prsa z zelenjavo." Navodilo osebnega trenerja je bilo še, da se odreče predelanim ogljikovim hidratom (beli moki, sladkorju, rižu, testeninam) in pije dovolj vode. Za povrh se je vsak dan odpravila v posteljo ob pol enajstih.

Rezultati so se pokazali po mesecu dni, ko je tudi njen mož opazil, da se njena postava spreminja. "Najbolj čudežno pa je bilo, da me ni več bolel hrbet," pravi. "Po treh mesecih je bil moj trebuh dejansko raven, videti je bilo nekaj mišic. Moji boki in stegna so se dramatično zožali, niso me več bolela niti kolena." Farrah je s svojim novim načinom vadbe vsekakor zelo zadovoljna.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602