Vizita.si
Bolniki, ki so bili na robu smrti, poročajo o svetlobi.

Novice

Dokaz: Obstaja čudovito življenje po smrti!

A.M.I.
28. 01. 2010 10.51
14

Ali obstaja življenje po smrti? Številne razprave na to temo ostajajo brez odgovora. Onkolog dr. Jeffrey Long trdi, da je odgovor nedvoumen: DA.

 

Bolniki, ki so bili na robu smrti, poročajo o svetlobi.
Bolniki, ki so bili na robu smrti, poročajo o svetlobi.FOTO: iStockphoto
Na podlagi desetletja dolgih raziskav, ki so obravnavale bližnje srečanje s smrtjo, je onkolog napisal knjigo, ki temelji na 1600 zgodbah tistih, ki so doživeli bližnje srečanje s smrtjo in imeli stik s posmrtnim življenjem. Objavljamo povzetek intervjuja, objavljenega na Health&Science z dr. Jeffreyjem Longom, onkologom in radiologom iz klinike v New Mexicu.

Medicinsko gledano, kaj pomeni, da ima nekdo izkušnjo smrti?

Bližnje srečanje s smrtjo je sestavljeno iz dveh delov. Oseba mora biti blizu smrti, kar pomeni fizično ogrožena, tako zelo, da je na robu smrti. To pomeni, da je nekdo klinično mrtev, tako da nima srčnega utripa in ne diha. Drugi del pa je, da ima ta oseba v trenutku, ko se poslavlja od sveta, bližnje srečanje s smrtjo in takrat se odvijejo različne stvari.

Kako se boste odzvali na argumente skeptikov, ki trdijo, da mora obstajati nekaj biološke ali fiziološke podlage za to vrsto izkušenj?

Ob raziskavi je bilo poleg mene zraven še 20 drugih, tudi skeptikov, ki so spremljali bližnja srečanja s smrtjo. In rezultat? Nihče od skeptikov ni več skeptik ...

Pravite, da obstaja manjši dvom glede bližnjega srečanja s smrtjo kot nekoč?

Na stotine znanstvenih člankov je bilo napisanih v zadnjih 35 letih glede bližnjega srečanja s smrtjo in ljudje so doumeli, da nekaj je, da nekaj obstaja.

V knjigi pravite, da nekateri kritiki trdijo, da obstaja "Oprah učinek", kar pomeni, da ljudje berejo ali slišijo o izkušnji blizu smrti in potem mislijo, da se jim je to zgodilo, čeprav je to le podatek, ki ga imajo v podzavesti.

Bližnje srečanje s smrtjo opisuje dr. Jeffery Long v svoji knjigi.
Bližnje srečanje s smrtjo opisuje dr. Jeffery Long v svoji knjigi.FOTO: iStockphoto

Dejstvo je, da imamo na naši spletni strani vsak mesec več kot 40.000 obiskovalcev s celega sveta, ki pričajo o svoji izkušnjah s smrtjo. Možnost posnemovalcem seveda obstaja, je pa izredno majhna.

Pravite, da je ta raziskava dala veliko tudi vam, na osebni ravni?

Jaz sem zdravnik, ki zdravi raka ... Kljub trudu, ki ga vložim v zdravljenje, se včasih bolniki ne pozdravijo. Moje absolutno razumevanje, da obstaja posmrtno življenje za vse nas – in to čudovito posmrtno življenje – mi pomaga, ko se soočam z bolniki, ki jim ne morem pomagati. To jim vlije pogum, da se lažje soočijo s smrtjo. Mislim, da sem zaradi tega vedenja lahko boljši zdravnik.

Vaše pričevanje bo imelo globoke posledice za vernike. Vendar pa, ali je življenje po smrti res znanstveno vprašanje ali bolj teološko?

Mislim, da gre za zanimivo mešanico. Ta raziskava neposredno obravnava religije, kajti kaže na to, da sprejememo vero, da posmrtno življenje obstaja. To se mi zdi zelo pomembno.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587