Vizita.si
image (28)

Novice

Dokazala, da je to mogoče tudi brez bolečine in trpljenja

S.P.
08. 03. 2013 08.17
5

Z Otoka prihaja še ena navdihujoča zgodba 42-letne Emme Jones, ki je dokazala, da se vse da, če se le hoče. V pičlih nekaj mesecih je namreč izgubila več kot 50 kilogramov, in to brez bolečine ali trpljenja.

Ljudem po vsem svetu je v navdih izjemna zgodba Emme Jones iz Velike Britanije, ki se je v želji po boljši kakovosti življenja odločila, da bo tega za vselej spremenila. Že od samega otroštva se je namreč borila s čezmerno telesno težo, odvečni kilogrami pa so se s pridobljenim poklicem kuharice začeli le še dodatno nabirati. “Nekega dne sem stopila na tehtnico in zagledala trimestno številko. Utež se je ustavila šele pri dobrih 110 kilogramih, kar je bilo zame preprosto nesprejemljivo. Skoraj bi me zadela kap, saj tako resne težave res nisem pričakovala,“ se spominja.

Večino svojega življenja je preživela v kuhinji, kjer je kuhala, okušala in uživala v svojih dobrotah, vendar pa po rojstvu drugega otroka na posledice tovrstnega početja več ni bila tako pozorna. “Nisem se več posvečala temu, kako sem videti, zato sem postajala vse bolj zanemarjena,“ nadaljuje 42-letnica, ki se je še isti dan obrnila celo na osebnega zdravnika. Ta ji je povedal, da je že pred nekaj leti prestopila prag debelosti druge stopnje, kar pomeni, da je njen indeks telesne mase presegal število 30, opozoril pa jo je tudi na nekatere nevarnosti, ki ji v primeru, če ne bo ukrepala, že resno pretijo.

“Povišan krvni tlak, kardiovaskularne bolezni, kronična obolenja, sladkorna bolezen tipa 2 in psihosocialne motnje ... Na kaj takega res nisem bila pripravljena. Pomislila sem na svoja otroka, ki bi ju srčno rada videla odrasti, zato sem se odločila za spremembo. Nisem želela pretiravati, saj sem vedela, da tako ne bi vzdržala. Začela sem počasi, zmerno in stvari stopnjevala, vse dokler nisem začela dosegati želenih rezultatov,“ je javnosti razkrila svojo skrivnost do uspeha.

Kadar se ji je zahotela nezdrava hrana, je iz hladilnika vzela solato, zelje ali pa okusen korenček, željo po sladkorju pa je blažila zgolj s sladkimi jabolki ali pa kakšno banano, pa še to v izredno omejenih količinah. “Odpovedala sem se sladkorju, gaziranim pijačam, testeninam, kruhu ter podobnim izdelkom, in že kmalu sem lahko opazila prve spremembe na svojem telesu. Ugotovila sem, da lahko veliko več pojem, če čez dan tudi telovadim, zato je telesna aktivnos postala pomemben del mojega vsakdana. Najprej sem se odpravila na krajši sprehod, potem je bila hoja vse hitrejša in že kmalu sem vzljubila tek v naravi. Če ne morete začeti, si omislite psa ... Z dobro mero zabave je namreč vse veliko lažje,“ pripoveduje.

Zahvaljujoč trdemu delu je Emma danes že za 50 kilogramov lažja, v svoji koži pa se odlično počuti. “Dni, ko sem se skrivala za ohlapnimi oblačili, je končno konec. Ne morem verjeti, kako preprosto je bilo. Že brez telovadbe in stradanja sem požela velik uspeh, vse, kar sem morala storiti, je bilo le to, da sem se odpovedala nekaterim dobrotam, ki pa jih zdaj niti ne pogrešam, tako kot sem pričakovala.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587