Vizita.si
image (28)

Novice

Dopust grozljivo zaznamoval vso družino

K.P.
14. 07. 2012 07.25
20

Družina Barr se je odločila, da bo sedmo obletnico poroke Tonyja in Kirsty preživela na dopustu v Turčiji. Niti sanjalo se jim ni, kaj se jim bo zgodilo …

42-letni Tony Barr in njegova 35-letna zakonska partnerka Kirsty sta se odločila sedmo obletnico svoje poroke preživeti v Turčiji, kamor sta odpotovala s svojimi tremi hčerami, 15-letnima Jessico in Amy ter malo Rosie.

Nekega večera se je družina odločila za večerjo v bližnji restavraciji v letovišču Marmaris. "Predjedi so bile odlične, zato smo se odločili, da poskusimo kako lokalno specialiteto. Odločili smo se za ribo v soli, nakar so k nam pripeljali mizo z ogromno ribo, ki je bila prekrita s soljo. Natakar je nanjo polil alkohol, da bi ustvaril plamen,“ opisuje Kirsty. Namesto tega je natakar za družino Barr ustvaril pravi pekel. "Steklenica z alkoholom je zagorela in natakarja je opeklo po roki. Pritisnil je na ustje steklenice in ta je začela delovati kot metalec ognja. Vnel se je voziček, v katerem je bila Rosie. Z ženo naju je zajel ogenj. Skočil sem z balkona in stekel proti morju. Ljudje so me prekrili z oblekami in odejami, da bi me pogasili. Ko jim je to uspelo, sem na tleh videl delčke svoje kože,“ se spominja Tony. Kirsty dodaja: "Mislila sem, da bom umrla. Stekla sem stran in kričala, želela sem le preživeti. Nekdo je pogasil ogenj na meni in takoj sem pomislila na svoje otroke.“ Ko sta se Tony in Kirsty borila za življenje, je njuna hčerka Jessica pogumno zagrabila malo Rosie in jo rešila iz gorečega vozička.

Obe sta utrpeli poškodbe kože, njuna sestra Amy pa se je še pravočasno rešila, ko se je stisnila v kotu prostora in počepnila. "Jessica je rešila malo Rosie. Če ne bi bila tako pogumna, bi bila Rosie mrtva,“ ganjeno pripoveduje oče. Njegova partnerka je dekleti hitro odpeljala v kopalnico, kjer je najmanjšo dala v umivalnik z mrzlo vodo. S tem pa pekla še ni bilo konec. Družino so odpeljali na kliniko, a jim tamkajšnji zdravniki niso ponudili oskrbe, saj si niso uredili zdravstvenega zavarovanja za tujino. Na koncu so Barrovi le nekaj dni preživeli v tamkajšnji bolnišnici, kjer so jih namesto za opekline tretje stopnje zdravili za opekline druge stopnje, nato pa odpotovali nazaj v Blackburn. Tony in Kirsty sta utrpela opekline po glavi, rokah, vratu in prsih, mala Rosie pa je dobila opekline po stegnih. "Nisem jezna na natakarja, čeprav je ravnal zelo neumno. Verjamem, da se počuti grozno. Menim le, da bi restavracija morala poravnati naš račun za zdravljenje, ki znaša 3.500 funtov,“ pravi Kirsty, Tony pa dodaja: "Rekli so, da sem jaz zanetil ogenj, ker sem prijel za steklenico. To je absurdno.“ Zakonca zdaj razmišljata o sodnih postopkih.

V primeru požara je treba poškodovancu nuditi prvo pomoč ter nemudoma poklicati reševalno ekipo in gasilce. Opeklinsko rano lahko hladimo s hladno vodo, a poškodovanca ne smemo podhladiti. Na opeklinske rane nikakor ne dajemo ledu, jih ne mažemo z mazili, temveč do prihoda zdravnika nanje položimo sterilno gazo ali folijo, tisto, ki jo v kuhinji uporabljamo za zaščito živil. Nikoli ne odstranjujemo delcev, ki so se prilepili na kožo poškodovanega.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587