Vizita.si
image (28)

Novice

Drastično shujšala, ker na zmenku ni smela na vrtiljak

Ni.J.
25. 08. 2011 10.37
8

Alison je doživela največjo sramoto v svojem življenju, ko je bila na zmenku in je osebje v zabaviščnem parku zaradi debelosti ni pustilo na vrtiljak, medtem ko je njen partner lahko šel nanj.

25-letno Alison Bell je partner Andrew povabil na zmenek v zabaviščni park. Hotela sta se zabavati na vrtiljakih, vendar pa osebje Alison ni pustilo na vrtiljak, ker naj bi bila predebela in ji na stolu niso mogli preko trebuha potegniti varnostnega pasu. Tako je na vrtiljak odšel samo on, Alison pa ga je lahko le gledala od spodaj.

Ponižanje je bilo tako veliko, da se je 108-kilogramska Alison odločila ukrepati. Opustila je hitro prehrano in se odločila za zdrav način življenja. V treh letih in pol je shujšala 45 kilogramov, sedaj pa z Andrewom načrtujeta poroko.

Od nekdaj sem bila močnejše postave, vendar pa me je dogodek na vrtiljaku močno prizadel,“ pravi Alison. “Trudila sem se, da Andrew ne bi videl, kako nerodno mi je bilo in sem se dogodku smejala, vendar pa sem v sebi komaj zadrževala solze. Ko je Andrew prišel z vrtiljaka, sem se odločila, da bom shujšala.“ Takoj ko je prišla domov, je stopila na tehtnico, ki je pokazala kar 108 kilogramov.

Odločila se je za dieto, po kateri je uživala manjše porcije in manj kalorične jedi, ki jih je sicer oboževala, vpisala pa se je tudi v fitnes in začela redno igrati badminton. “Sramovala sem se svoje teže, a se prej nikakor nisem mogla upreti grizljanju čipsa pred televizijo. Mislila sem le na sladoled, zato mi nikoli ni uspelo shujšati, četudi sem se namenila.“

Alison se spominja celo, kako ji v šoli, ko so jim zamenjali uniforme, ni bila prav nobena bluza in ni nikakor mogla zapreti gumbov na njej. “Bila sem tako debela, da mi nobena bluza ni bila prav. Bilo mi je izjemno neprijetno.“ Spominja se tudi, kako so ob zaključku srednje šole vse njene prijateljice veselo kupovale obleke za maturantski ples, ona pa ni nikakor mogla najti nobene, ki bi ji pristajala in ji jo je zato sešila kar mama. “Popolni neznanci so kričali za menoj in me zmerjali zaradi debelosti, a sem se na vse te stvari navadila,“ še pravi.

Dogodek v zabaviščnem parku pa jo je streznil. “Nisem hotela shujšati na hiter način, saj sem vedela, da bom v tem primeru vse kilograme prej ali kasneje pridobila nazaj. Zato sem se vpisala v fitnes. Obiskovala sem ga večkrat tedensko in pazila na to, kaj uživam, in na velikost porcij.“ Na spletu si je poiskala tudi nekakšnega mentorja, ki ji je pomagal prebroditi krize in jo spodbujal k hujšanju. “Hujšati sem začela konec leta 2007. V roku dveh let sem izgubila že 38 kilogramov, v naslednjih 18 mesecih pa še sedem.“ Odločena je, da bo do poroke izgubila še sedem kilogramov. “Sicer pa sem srečna in končno se v svojem telesu počutim dobro. Prepričana sem, da bom novo telesno težo obdržala in da me nikoli več ne bo nihče tako močno ponižal.“

Andrew je na svojo izbranko izjemno ponosen. “Ponosen sem na to, kar je dosegla. Vem, kako trdo je garala za to in videti je odlično. Dokler je ona srečna, sem srečen tudi jaz. In če je bila izguba telesne teže tista, ki jo je osrečila, potem jo v tem popolnoma podpiram,“ pravi. “Ko si ogledujem njene stare fotografije, ne morem verjeti, da gre za isto Alison. Kljub temu, da se je navzven močno spremenila, pa je njena notranjost natanko takšna kot prej. Ljubim jo ne glede na to, kakšna je videti.

Ste se tudi sami kdaj lotili kakšne diete? Je bila uspešna? Svoje izkušnje delite z nami na naši Facebook strani . Če se nam na njej še niste pridružili, lahko to storite s klikom na

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 623