Vizita.si
image (28)

Novice

Družina, ki je prejela najlepše božično darilo

L.E.
24. 12. 2015 10.57
4

Mamici treh otrok so dejali, da ima le še nekaj mesecev življenja. Družina se je odločila, da bo zadnje trenutke, ki so jim ostali, izkoristila in jih preživela tako, kot so si vsi vedno želeli. Prav v tem božičnem času pa so prejeli najlepše darilo. Upanje, da bo mamica preživela.

 

 

I'm so sexy you already know #milf

A photo posted by Jan Hornsby (@jan.hornsby) on

49-letna Cornwalčanka Jan Hornsby je letos izvedela strašno novico. Ima Hodgkinov limfom, rak limfatičnega sistema. Odkrili so ga po tem, ko je zdravnika obiskala zaradi bulice na vratu. Takoj so ga skušali pozdraviti s kemoterapijo, a ker je bil že tako razširjen, je niso mogli več tudi operirati. Čez nekaj časa so žal lahko dejali le še, da ne morejo več storiti ničesar. 

"Bilo je grozno. Moja družina je bila šokirana, nisem vedela, kako naj se s tem spopademo," pove. "Dejali so mi namreč, da ni niti tako, da bi imela pred seboj nekaj let, imela sem samo nekaj mesecev." Potem pa si je dejala, da morajo ta čas, ki ga še imajo, izkoristiti. "Šli smo v London in na koncert Paula Wellerja. Potem smo obiskali Maldive (fotografijo si lahko ogledate zgoraj op. a.), prebivali v hišici na plaži in se potapljali s tropskimi ribicami. Šli smo v hišico sredi gozda s kaminom. Vedno sem si želela na takšne počitnice. Sin je velik oboževalec formule 1, zato smo šli na tekmo v Silverstone. Naša filozofija je bila – kar smo govorili, da bi kdaj naredili, to smo naredili zdaj." 

V tem času so jo uvrstili tudi na eksperimentalno testiranje zdravila. In prav zdaj malo pred božičem je družina dobila najlepše darilo. Prišli so rezultati testiranj. Jan zdravilo pomaga in rak se je zmanjšal za kar 70 odstotkov. Zaradi tega bodo lahko opravili presaditev krvotvornih matičnih celic, ji pomagali z operacijo, ki jo bo imela v začetku leta. Sedaj obstaja upanje, da bo le živela dlje, ampak morda celo ozdravela. "Počutim se veliko bolje in ko smo izvedeli, da se je moj rak zmanjšal za 70 odstotkov, smo bili presrečni. Moja zgodba kaže, kako pomembno je, da vlagamo v delo raziskovalcev, ki se trudijo najti zdravila," poudari.

Pri Hodgkinovem limfomu se v bezgavkah kopičijo maligno spremenjeni limfociti. Zaradi tega so bezgavke povečane, a ne tako kot pri prehladu ali podobni okužbi. Medtem ko so takrat praviloma mehke in boleče, so pri limfomu bolj okrogle, čvrste in neboleče. Ostali simptomi se po navadi pojavijo šele, ko bolezen napreduje, med prvimi pa so močno nočno potenje, nepojasnjena izguba telesne teže, povišana telesna temperatura. Zbolijo lahko ljudje vseh starosti, najpogosteje pa mladi med 15. in 34. letom starosti in starejši po 50. letu starosti.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587