Vizita.si
image (28)

Novice

Po enem letu končno srečen konec!

L.E.
31. 12. 2015 08.26
0

Družina, ki jo je nesreča zadela dvakrat, je ravno v tem božičnem času izvedela, da so rešeni. Ostali bodo skupaj. Potem ko so zaradi raka operirali mater, so namreč letos zaradi te hude bolezni skoraj izgubili še hčer.

 

Ko je 46-letna Karen Powell februarja imela operacijo, s katero so ji odstranili tumor na ledvicah, si je družina vsaj za trenutek oddahnila. Nato pa je 9-letna hči Sophie začela redno bruhati in bolelo jo je pri bokih. Mati in oče sta jo peljala k zdravniku, ki je ugotovil, da ima redek tumor na ledvicah. Svoja starša je vprašala samo: "Ali bom umrla?"

Tako mlada je morala začeti prestajati radio in kemoterapijo. Konec marca so ji, ko se je izrastek malo zmanjšal, lahko pomagali še z operacijo. A med posegom je prišlo do okužbe črevesja in ni mogla sama prebavljati hrane. Ostati je morala v bolnišnici, kjer so jo hranili intravenozno. "Najhuje je bilo, ker je bilo to še v velikonočnem času. Povsod so bile dobrote, pecivo, piškotki in čokoladni jajčki, ona pa ni smela pojesti ničesar. To je za otroka težko," pove mati.

Najlepše praznovanje

Toda družina je ravno pred božičem izvedela veselo novico, da je tudi Sophie, ki ima še sestro dvojčico Emmo, uspela premagati raka. Tako veselega božiča še niso doživeli. "Tudi deklicama darila niso več nič pomenila. Obe sta bili samo presrečni, ker smo vsi skupaj. Zavedali sta se, kako malo je manjkalo, da bi polovica družine manjkala." Družino je ta bolezen le še bolj povezala.

"Če bi me kdo vprašal lansko leto, kako bi teoretično preživeli kaj takega, bi rekla, da nikoli ne bi zmogli preživeti kaj takega," pripoveduje Karen. "Ampak ko moraš – moraš. Še vedno smo vsi tukaj in to je glavno in želim si, da tako tudi ostane. Realnost je, da marsikaj, kar bi rad spremenil, ne moreš spremeniti, moraš pa se osredotočiti, da ostaneš pozitiven, da si močan za svojega otroka." Z možem Stevom sta poskušala ostati mirna, čeprav sta v sebi ves čas trepetala. "Počutila sva se uničena, toda za Sophie in Emmo sva morala dajati vtis mirne matere in očeta. Bilo je grozno. In vprašala naju je, ali bo umrla. Ni neumna, nisva ji mogla lagati. Bilo je res težko. Pred nama je hirala. Izgubila je toliko teže, bila je kot vreča kosti, ni imela nobene energije. In za Steva je bilo verjetno še težje. Dokler si nismo oddahnili, da nihče ne bo umrl, je povedal, da si ni niti upal izdati, kako je prestrašen." Na srečo se je vse končalo dobro. In kako hitro se lahko vse spremeni.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587