Vizita.si
image (28)

Novice

Dvakrat povožena kitajska deklica podlegla poškodbam

Ni.J.
21. 10. 2011 10.50
69

Starši kitajske deklice, ki jo je nedavno povozil kombi, mimo nje pa se je brezbrižno sprehodilo kar 18 ljudi, so bili še včeraj postavljeni pred dejstvo, ali naj jo odklopijo z aparatov. Ponoči pa je deklica umrla zaradi sistemske odpovedi organov.

Dveletno Yue Yue je nedavno povozil kombi, zatem pa še eno vozilo. Mimo nje se je sprehodilo kar 18 oseb, šele nato jo je opazila smetarka, ki ji je takoj priskočila na pomoč in poklicala reševalce. Deklica je od 13. oktobra ležala v bolnišnici. Videoposnetek nesreče si lahko ogledate spodaj, tisti z občutljivimi želodci pa si ga raje ne ogledujte.

Qu Feifei, mati dveletne Yue Yue, ki v prevodu pomeni 'majhna radost' je bila v preveliki čustveni agoniji, da bi lahko govorila o svoji, do včeraj možgansko mrtvi deklici. ''Ne obupaj, jaz ne bom obupala. Dovoli mamici, daj ji še eno priložnost, da te ljubi in razvaja,'' so bile njene besede, ki jih je namenila svoji hčeri.

Kitajska vlada je včeraj potrdila, da je Yue Yue klinično mrtva in v globoki komi in da se morajo starši odločiti, ali jo bodo ohranjali pri življenju ali ne. Njeno stanje se je v enem dnevu močno poslabšalo, čeprav je bila še pred nekaj dnevi videti že veliko bolje. Danes pa so na plan privrele novice, da je deklica izgubila boj za življenje.

Dekličini starši so javnost obveščali o njenem zdravstvenem stanju preko posebej za to ustanovljene spletne strani. Še pred nekaj dnevi so na strani zapisali, da Yue Yue kaže znake okrevanja in da so ji zmanjšali odmerke zdravil, ki jih je prejemala. Srčni utrip naj bi se ji stabiliziral, sama pa naj bi tudi že dihala, čeprav zelo plitko. Pridobila naj bi tudi nekaj občutka v roke. Deklici se je potem stanje drastično poslabšalo. Zatem ni bilo nobenega drugega zapisa več. Včeraj je sicer v medije prispela novica, da so starši postavljeni pred težko odločitev, ali naj deklico odklopijo z aparatov in pustijo umreti ali pa naj jo možgansko mrtvo ohranjajo pri življenju. Danes ponoči pa je deklica umrla zaradi sistemske odpovedi organov.

Šokantno dekličino nesrečo so posnele kamere, posnetek pa je hitro obkrožil in šokiral svet. Kitajska je v očeh javnosti postala sinonim za pokvarjeno in nemoralno družbo. Najbolj šokantno je bilo namreč to, da je bilo na posnetku videti več kot ducat ljudi, ki so se hladnokrvno in brezbrižno sprehajali mimo hudo poškodovane in na tleh ležeče deklice. Yue Yue so s cestišča premaknili šele, ko ji je na pomoč priskočila smetarka Chen Xianmei. ''Takrat nisem mislila na nič. Hotela sem jo le čim prej odvleči s ceste in ji rešiti življenje.''

Voznika obeh vozil, ki sta peljala preko Yue Yue, sta že bila aretirana, a trdita, da deklice v 'temni' ulici sploh nista videla. Kitajski mediji poročajo, da je eden od voznikov ravno zaključil razmerje z dekletom in da je govoril po telefonu, ko je zapeljal čez dekličino telo. ''Saj ste videli deklico na posnetkih. Ni gledala, kam gre, veste. Jaz sem telefoniral. Ko se je vse skupaj zgodilo. Nisem je hotel povoziti. Ko sem opazil, da sem jo povozil, sem hotel pristopiti k njej. Nato pa sem videl, da že krvavi, zato sem se odločil, da bom pohodil plin in zbežal, saj ni bilo nikogar v bližini,'' je podal v svoji izjavi. Časnik The Shanghaiist pa poroča, da je eden od voznikov tik pred aretacijo poklical dekličinega očeta in ga skušal podkupiti.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (69)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587