Vizita.si
image (28)

Novice

Kako je bila mogoča takšna nepremišljenost?!

S.C.
09. 04. 2012 18.24
3

Medtem ko je mama spala do popoldneva, je dveletni Anglež izpil tekočino iz modre stekleničke, v kateri je bilo gnojilo za rože, s katerim je mama zalivala marihuano. Enajst dni zatem je zaradi hudih notranjih poškodb umrl.

'Povzroča opekline. Hranite izven dosega otrok', je pisalo na modri steklenički, ki jo je mama dveletnega Aarona Bootha postavila na okensko polico v spalnici. Deček se je tistega dne zbudil in celo dopoldne preživel lačen in žejen, medtem ko je njegova mama s fantom spala. Ker je malčku že pošteno krulilo v želodčku, je s police vzel stekleničko, na las podobno tistim, v katere pakirajo otroške sokove, in izpil vsebino. Toda v steklenički ni bil sok, pač pa nevarno gnojilo za boljšo rast rastlin, s katerim je 24-letna Lauren Booth iz West Yorkshira, mama dveletnika, zalivala marihuano, ki jo je za prodajo gojila kar v Aaronovi sobi. Deček se je zgrudil sredi spalnice, ropot pa je le prebudil speča zaljubljenca. “Aaron je lovil sapo, njegove ustnice so spreminjale barvo in zvijal se je od bolečin. Takšnega smo sprejeli v bolnišnico in nemudoma ukrepali, da ne bi bilo prepozno,“ je povedal zdravnik, ki je malega nesrečnika sprejel. Žal pa je strupena tekočina tako razžrla notranje organe, da so mu morali kirurško odstraniti želodec in del požiralnika ter oskrbeti vranico, debelo črevo in trebušno slinavko, potem pa so le čakali, več niso morali storiti. Vendar pa je bilo kljub intenzivni negi dečkovo telo prešibko in enajst dni po operaciji se je njegovo srce ustavilo. Brezposelna Aaronova mati in njen partner se na sodišču branita, da malčka nista zanemarjala, čeprav dokazi govorijo drugače. Ali sta odgovorna za dečkovo smrt in gojenje ter prodajo marihuane, bo pokazala podrobna obravnava.

Gnojila lahko vsebujejo paleto različnih kemičnih snovi, ki povzročajo bruhanje in diarejo. Resnejši bolezenski znaki, ki se redko pojavijo, so nepravilno delovanje mišic, odpoved jeter in ledvic, napadi, podobni epileptičnim, in celo smrt, odvisno od vrste in količine zaužitega gnojila. Zelo pomembno je, da vse strupene snovi hranite nedosegljive otrokom.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587