Vizita.si
Dveletni Joshua je mamici pomagal roditi. (slika je simbolična)

Novice

Dveletnik mami pomagal roditi

Ni.J.
20. 11. 2009 15.25
7

Shei Favazza je pri porodu pomagal kar dveletni sin Joshua. Roditi bi namreč morala šele decembra, a se je otročku preveč mudilo na svet, ob njej pa ni bilo nikogar drugega.

Dveletni Joshua je mamici pomagal roditi. (slika je simbolična)
Dveletni Joshua je mamici pomagal roditi. (slika je simbolična)FOTO: iStockphoto

28-letna Shea Favazza je pričakovala že svojega četrtega otroka. Deklico naj bi rodila šele v začetku decembra s carskim rezom, a jo je njen prihod presenetil nekoliko prej. To pa še zdaleč ni bilo edino presenečenje, ki jo je čakalo.

Shea je v petek zvečer začutila bolečine v trebuhu: “Nič me ni bolelo. Imela sem občutek, da moram na stranišče, zato sem tudi šla. In to večkrat,“ pravi. Sprva je namreč mislila, da ima vnetje mehurja, kasneje pa je ugotovila, da so to porodni popadki. Ker je bila doma sama z dveletnim in triletnim sinom, je nemudoma poklicala svojo mamo: “V resnici mi je odtekla voda in bila sem tik pred porodom.“

Shea in mali Kamron James sta zdrava in se počutita odlično. (slika je simbolična)
Shea in mali Kamron James sta zdrava in se počutita odlično. (slika je simbolična) FOTO: iStockphoto

Medtem ko je Shea ležala na kavču in čakala pomoč, je k njej prišel dveletni Joshua. Takrat se je zavedla, da ji ne bo uspelo priti do porodnišnice in da je prav on njena pomoč. Prinesel ji je brisačo, Shea pa mu je razložila, kaj mora narediti. Povedala mu je, da mora otročka najprej ujeti, nato pa zaviti v brisačo. Joshua je mamico poslušal. Nekaj časa je čakal, trenutek kasneje pa je v njegovih rokah že ležal mlajši bratec. “Ujel ga je v brisačo in skupaj sva ga držala,“ z navdušenjem razlaga Shea. “To je bil moj najlažji porod od vseh. Vse se je zgodilo tako hitro in nepričakovano. Pravzaprav sploh nisem dojela, kaj se dogaja, bilo je tako nenavadno.“ Ko pa je Shea končno pogledala svojega novorojenčka, jo je čakalo še eno presenečenje. Dva zdravnika sta Shei namreč povedala, da bo imela punčko, na svet pa je prijokal fantek. Starša sta ga poimenovala Kamron James Taylor, ime pa je dobil po očetu.

Po porodu so k Shei hitro prihiteli njena mama in reševalci, slednji pa so nato prerezali popkovino. S Sheo in otrokom je bilo vse v redu, vendar pa so ji zdravniki povedali, da je imela srečo, da med porodom ni prišlo do notranjih krvavitev.

Družina, ki je sedaj večja še za enega člana, se počuti odlično, vsi pa so ponosni na Joshuo. “Joshua je naredil nekaj res prečudovitega! Ponosni smo nanj in občudujemo njegov pogum!“ pravi Shea.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587