Vizita.si
image (28)

Novice

Dvomesečni deklici so z vratu odstranili ogromen tumor

Ni.J.
27. 09. 2011 08.09
5

Komaj dva meseca stari deklici so zdravniki z vratu odstranili več kot kilogram težko benigno tvorbo. Zdravniki pravijo, da po čudežni operaciji dobro okreva in je popolnoma zdrava.

Šele dva meseca stara Peyton Marie Kirby že okreva po operaciji, med katero so ji floridski zdravniki čudežno odstranili benigni tumor na vratu, velik kakor njena glavica in težak 1130 gramov – tretjino njene telesne teže.

Deklica se je rodila 11. julija s carskim rezom, saj je ultrazvok v 21. tednu nosečnosti pokazal, da na njenem vratu raste nenavadna tvorba in so zdravniki že izločili možnost običajnega poroda. Tumor, cistični higrom oziroma neke vrste tumor mehkega tkiva na vratu, je bil posledica malformacije limfnih krvnih žilic, ki so se nevarno prepletale z živci in arterijami.

Peyton je lahko že ob rojstvu dihala samostojno, prve tedne življenja, do operacije, pa je preživela v bolnišnici. Čeprav je bil tumor nevaren, pa ga zdravniki niso mogli odstraniti takoj po rojstvu, temveč so morali počakati mesec dni, da je deklica nekoliko zrasla. 8. avgusta je deklico nato čakal 14-urni poseg v bolnišnici Wolfson Children's Hospital v Jacksonvillu. Poseg je bil izjemno zapleten zaradi lokacije tvorbe, ki ni pritiskala zgolj na vrat, temveč je močno obremenjevala tudi dekličino srce. Operacijo sta vodila kraniofacialni kirurg Saswata Roy in pediatrični kirurg Nick Poulos.

Po operaciji Peyton okreva zelo dobro. Je popolnoma zdrava, čeprav je njena desna polovica telesa nekoliko šibkejša zaradi poškodb živcev in mišičnega tkiva. Da si bo povsem opomogla, jo tako čaka še intenzivna fizioterapija, v prihodnosti pa še nekaj manjših posegov, s katerimi bodo zmanjšali videz brazgotin in polepšali izgled vratu.

Peytonina mama Tiffany Kirby in njen partner Andrew Dandurand pravita, da je deklica zdrava in vesela. “Ves čas se smeji, izjemno srečen otrok je,“ je še za Daily Mail povedala Tiffany.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587