Vizita.si
Elle MacPherson je spregovorila o trenutku, ko je zatipala bulico v prsih ter se prestrašila, da ima raka.

Novice

Zvezdnica mesec dni v smrtnem strahu

L.E.
05. 10. 2015 13.53
4

Elle MacPherson je prvič spregovorila, kako je bila prestrašena, potem ko je pred dvema letoma zatipala bulico v svoji dojki. Kar mesec dni je bila v smrtnem strahu, ko je čakala zdravnikovo diagnozo. Na srečo se je končalo dobro.

Elle MacPherson je spregovorila o trenutku, ko je zatipala bulico v prsih ter se prestrašila, da ima raka.
Elle MacPherson je spregovorila o trenutku, ko je zatipala bulico v prsih ter se prestrašila, da ima raka.FOTO: Reuters
Ravno je praznovala svoj 49. rojstni dan, pripoveduje danes 51-letna Elle MacPherson v intervjuju za Daily Mail. "Zatipala sem bulico in seveda zaključila, da imam raka. Takrat sem snemala Britain and Ireland's Next Top Model (resničnostni šov op. a.) in nisem mogla k zdravniku, čeprav sem bila čisto panična." Nikomur tudi ni mogla izdati, kaj se ji dogaja, saj si z nikomer ni bila tako blizu, zato se je bala, da bi lahko vse skupaj pristalo v tabloidih, preden sploh zdravnik pove svojo diagnozo. "Štirje tedni so minili, preden sem dobila rezultate biopsije, in ta mesec dni, ko nisem vedela, kaj bo z mano, je bil zelo težek."

Imela je srečo. Ni bil rak. "Bil je fibroadenom." To je bulica, ki nastane v tkivu, a ni rakava. "Toda bilo je učinkovito opozorilo. V tem času sem veliko razmišljala o sebi in spoznala sem, da nisem dobro skrbela zase. Nisem jedla pravilno. Bila sem v stresu. Ves čas sem letela med Londonom, Avstralijo, New Yorkom in Los Angelesom ter spala samo tri, štiri ure na noč. Svoje otroke sem spravila v posteljo med deveto in deseto zvečer, nato pa delala še do dveh zjutraj, ker sem imela samo takrat nekaj miru. Vstala bi ob šestih zjutraj. Tako sem živela leta in leta in si čestitala, ker sem tako produktivna. Nisem se zavedala, da si dolgoročno škodim."

"Imela sem težave s prebavo, utrujenostjo, nemirnostjo, bolečino v sklepih," govori o posledicah svojega nezdravega življenjskega sloga. A šele, ko se je ustrašila, da ima raka, ga je lahko spremenila.
"Imela sem težave s prebavo, utrujenostjo, nemirnostjo, bolečino v sklepih," govori o posledicah svojega nezdravega življenjskega sloga. A šele, ko se je ustrašila, da ima raka, ga je lahko spremenila.FOTO: Reuters

Pravi, da je telovadila, a hkrati čutila, da njeno telo kljub temu ni zdravo. "Imela sem težave s prebavo, utrujenostjo, nemirnostjo, bolečino v sklepih." Odločila se je, da je tako kot delo pomembno tudi, da se ona dobro počuti. "Bližala sem se petdesetim. In odločila sem se, da bom za svoje telo začela skrbeti od znotraj. Ne bom samo izbirala najboljših krem, ne bom šla k plastičnemu kirurgu." Namesto tega je šla k nutricistki dr. Simone Laubscher ter se pozanimala, kakšna je zdrava prehrana. "Začela sem spati, piti več vode, jesti manj rdečega mesa, v prehrano sem vključila več sadja in zelenjave. V nekaj tednih sem se že počutila kot povsem druga oseba. Nisem vedela, da imajo lahko relativno majhne spremembe rutine takšen učinek. Počutila sem se bolje in bolje sem bila tudi videti."

Bolj zdravo so začeli živeti tudi njen mož in otroci. "Tudi oni se sedaj mnogo bolj zavedajo, da ima prehranjevanje neposreden vpliv na telo, čeprav je njihova odločitev, da tega ne upoštevajo vedno. Hči recimo opaža, da ima po tem, ko uživa pšenico, vedno težave, ampak kljub temu si kdaj privošči pico, čeprav ve, da se bo po njej počutila slabo. Uživa v tistem trenutku. Pomembno je le, da vedo, kako bi se morali prehranjevati. To je vse, kar jih morate naučiti." Tudi sama priznava, da ravno vsega še vedno ne dela tako, kot bi morala, a pomembno se ji zdi, da je končno sebe postavila na prvo mesto. "Pišem si tudi sezname vsega, čemur sem lahko hvaležna, da se opomnim, da imam v življenju res srečo." In da bi jo dosegla, ji ni treba vsak dan delati do dveh zjutraj ter se odrekati času, ki ga potrebuje za pripravo zdravih obrokov ter sprostitev.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587