Vizita.si
image (28)

Novice

FOTO: Čudeži se dogajajo običajnim ljudem!

Ni.J.
03. 10. 2011 12.20
39

Če so običajno zvezdniki tisti, o katerih pišemo, kako so shujšali, okrepili svoje mišice in si izoblikovali telo, si oglejte fotogalerijo običajnih smrtnikov, ki jim je uspelo še veliko več!

Za spremembo življenjskega sloga ni nikoli prepozno. Izboljšanje prehranjevalnih navad, povečana telesna aktivnost in izguba odvečnih kilogramov bodo namreč pomagali še kako izboljšati kakovost življenja, tako pri mladih kot tudi starejših.

Debelost namreč povezujemo s številnimi boleznimi. Med tiste, ki najbolj ogrožajo življenje posameznika, prav gotovo spadajo hiperlipidemija, ki pomeni nenormalno visoke vrednosti krvnega holesterola ter trigliceridov, visok krvni tlak in bolezni srca ter ožilja, prav tako pa so debele osebe izpostavljene večjemu tveganju za razvoj sladkorne bolezni tipa 2. Debelost vpliva tudi na stanje kosti in sklepov, saj zaradi povečanega pritiska teže povečuje tveganje za osteoartritis, prav tako pa povzroča dihalne motnje in spalno apnejo. Pri debelih ljudeh pa so pogostejše tudi težave v spolnosti. Nekatere študije so poleg tega pokazale, da debelost tudi povečuje tveganje za raka, saj naj bi debeli moški pogosteje umirali za rakom prostate in rakom na debelem črevesju, debele ženske pa naj bi pogosteje zbolevale za rakom dojke in maternice.

Prav zaradi vseh teh posledic debelosti je priporočljivo izgubiti odvečne kilograme in na ta način izboljšati kakovost življenja. Če do sedaj še niste našli prave motivacije, da bi se lotili hujšanja in tako poskrbeli za svoje zdravje, naj vam bodo za vzor povsem navadni ljudje, ki jim je s pomočjo ogromne volje, vztrajnosti in vere v lastne zmogljivosti uspelo skoraj nemogoče. Dokazano je namreč, da so uspešne zgodbe drugih ljudi odlična motivacija za spremembo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587