Vizita.si
image (28)

Novice

FOTO: Kaj takšnega pa še ne!

Ni.J.
16. 05. 2011 14.04
8

Globoko prepričanje in vera sta več kot dovolj, da so ljudje pripravljeni početi nenavadne in vse prej kot prijetne reči. Tako si na Tajskem v jesenskih mesecih luknjajo obraz in vstavljajo vse mogoče predmete – od nožev in sabelj pa vse do senčnikov!

V jesenskih mesecih na Tajskem poteka naravnost nenavaden festival. V čast devetim cesarjevim bogovom, ki skrbijo za dobro zdravje in mir, prebivalci med festivalom, ki traja devet dni, spoštujejo številna pravila. V teh dneh tako ne jedo mesa, ne uživajo alkoholnih pijač, nimajo spolnih odnosov in ne nosijo belih oblačil, poleg tega pa morajo skrbeti za osebno higieno.

Najbolj spektakularni del festivala pa predstavlja luknjanje obraza in vstavljanje najrazličnejših predmetov v novonastale luknje. Prebivalci namreč verjamejo, da se z vsako novo luknjo in z vsako izgubljeno kapljo krvi, njihovo telo in duša očistita. Oglejte si fotogalerijo!
 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587