Vizita.si
Tudi princeska popa se ga ne more znebiti.

Novice

Tudi zvezdnice se ne morejo znebiti celulita

A.M.I.
19. 07. 2010 11.21
0

Celulit ne prizanaša nikomur, niti zvezdnicam ne, ki imajo veliko možnosti (beri denarja), da se ga znebijo. Kljub temu pa je očitno tudi pri njih trdovraten in se pokaže, ko je najmanj treba.

Celulit je predvsem estetski problem žensk, ki se pojavi že v adolescenci, doleti pa kar 80–90 odstotkov žensk. Popularno ga imenujemo ''pomarančasta koža'', kaže pa se v neenakomernih vdolbinah in izboklinah na stegnih, zadnjici, bokih, trebuhu, nadlakteh in okrog kolen. Spremembe se dogajajo v podkožnem veznem tkivu, kjer se že v mladosti prično zbirati maščobne celice, ki skupaj z odvečno tekočino v medceličnem prostoru tvorijo skupke, ki so kot celulit vidni na zunaj.

Celulit je genetsko pogojen, na njegov nastanek pa najbolj vplivajo nezdrava hrana in premalo gibanja. Predvsem gazirane pijače in sladkarije (ogljikovi hidrati) so tisti, ki vplivajo na razvoj celulita. Zanimivo je, da ga imajo tudi zelo vitka dekleta, starejša generacija pa ga ima manj, saj so pred 40 leti bolj zdravo jedli. Z njim se spopada večina deklet, pa tudi moški ga imajo.

Tudi princeska popa se ga ne more znebiti.
Tudi princeska popa se ga ne more znebiti.FOTO: X17ONLINE.COM

Na voljo so različne vrste metod in tehnik odstranitve celulita, da o različnih kremah, ki so na tržišču, niti ne izgubljamo besed. Dejstvo pa je, da pomaga le kombinacija vseh stvari, zdrave prehrane, gibanja, masiranja kritičnih predelov in uporaba krem, ki kožo nahranijo in na videz naredijo bolj elastično. Čudežnega recepta ni, če bi bil, bi bile zvednice brez celulita, brez skrbi. Vse je v zdravem načinu življenja in gibanju in pitju veliko tekočine.

Zaskrbljujoče pa je, da imajo celulit že mlada dekleta, ki so sicer vitka, ampak se ne gibajo dovolj in ne jedo zdrave hrane. Te so s svojim videzom tudi najbolj nezadovoljne, zase pa niso pripravljene veliko narediti, čudežnega zamaha s paličico pa ni.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587