Vizita.si
image (28)

Novice

Fotografija, ki je pretresla mnoge starše

K.P.
02. 11. 2012 18.25
4

Pretresena mama 10-letnega dečka iz mesta Manchester je objavila fotografijo svojega poškodovanega sina. S tem želi opozoriti na določen problem in obvarovati druge otroke pred isto usodo.

Na fotografiji je 10-letni deček iz mesta Manchester, ki je utrpel hude poškodbe obraza in rok zaradi nesreče z eksplozivnim telesom, imenovanim 'onion bomb', ki je sicer namenjeno profesionalnim uprizoritvam ognjemeta. Mama, ki je želela, da z dečkom ostaneta anonimna, je fotografijo svojega sina objavila, ker je želela opozoriti na nevaren problem, in meni, da bo fotografija morda kakega drugega otroka obvarovala pred isto usodo. Z 10-letnim dečkom na fotografiji je bil tedaj tudi njegov 11-letni prijatelj Dale Scott. Tistega dne sta se igrala zunaj in nekako našla oziroma dobila v roke eksplozivno telo, ki ga je tretji deček aktiviral, nakar je hitro zbežal stran. 10-letnik in Dale sta po eksploziji utrpela hude poškodbe obraza in rok. Prestrašena sta odhitela domov po pomoč.

"Bil je povsem histeričen, ker je doživljal takšne bolečine. Ko sva prispela v bolnišnico, so mu dali morfij. Izgubil je svoje lase, obrvi in trepalnice, opekline ima tudi na rokah, kjer se mu lušči koža," pripoveduje 43-letna Dalova mama Vicky Stephenson, ki zagovarja, da bi bilo treba eksplozivna telesa povsem prepovedati. Sorodnik 10-letnega dečka je povedal: "Ne bi se smel s tem igrati, vendar takšnih predmeti sploh ne bi smeli biti dostopni otrokom. Moramo izvedeti, kdo je rakete prodajal, in to zaustaviti. Od bolečin zaradi opeklin na obrazu je doma kričal, vendar k sreči zdravniki menijo, da bo vse v redu, čeprav je doživel veliko travmo."

Stekla je že preiskava, da bi izvedeli, kako sta dečka prišla v stik s tem eksplozivnim telesom in kdo je odgovoren za incident, ki je povzročil toliko gorja njima in njunima družinama.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 


 

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587