Vizita.si
image (28)

Novice

Fotografija na Facebooku mu je spremenila življenje

S.C.
30. 04. 2012 09.09
33

Po mamini smrti je 29-letni Anglež tolažbo poiskal v hrani, dokler ni njegova tehtnica pokazala skoraj 200 kilogramov. Ko pa je na Facebooku zagledal svojo fotografijo, se je zgrozil in trdno odločil, da kilogramom napove vojno.

V kratkem bo Matthew Briggs iz Yorka dopolnil 30 let, kar pa ni edini razlog za praznovanje. Simpatičen gospodič namreč verjame, da se njegovo življenje pri 30 letih šele začenja, počuti se, kot bi se ponovno rodil. “Nikoli nisem imel punce in pravih prijateljev, hobijev ali veselja do življenja. Moj dan je bil enak dnevu, delal sem, jedel in spal,“ pripoveduje Matt. Posledica njegovega načina življenja pa so bili kilogrami, ki so se vztrajno kopičili na njegovem telesu. Pika na i je bila mamina smrt, zaradi katere je žalost utapljal v čokoladi, čipsu ter hitri in mastni hrani, ki jo je pogosto naročal na dom. Ne da bi se tega zavedal, je njegova teža kmalu narasla na neverjetnih 197 kilogramov. Resda je zaradi neprimernih opazk in opozoril zdravnika večkrat poskusil z raznimi dietami, a vselej neuspešno.

Potem pa sem nekega dne pred dvema letoma na prijateljevem profilu družbenega omrežja Facebook zagledal svojo fotografijo in se enostavno zgrozil,“ se Matt spominja trenutka, ki mu je življenje obrnil na glavo. “Bil sem videti kot gorila. Saj sem vedel, da nimam ravno postave športnika, nisem pa si mislil, da je tako hudo.“ Fotografija je bila kaplja čez rob in povod, da se debelušček resno loti hujšanja. Oče mu je plačal prvih 12 tednom shujševalnega programa v lokalni skupini za hujšanje ter mu s tem postavil izziv. In res, Matt je čez noč spremenil način prehranjevanja, se zaljubil v kuhanje ter si vsak dan sam pripravljal zdrave obroke. Uravnotežena prehrana je postala del njegovega vsakdanjika, najraje pa je imel piščanca s karijem in riž. Navdušil se je tudi nad športom, vsak dan je parkiral nekaj kilometrov stran ob trgovine, v kateri je zaposlen in šel v službo peš, začel je tudi hoditi v hribe, ko je pridobil nekaj kondicije, pa je vsak dan pretekel nekaj kilometrov. Telovadnica je postala tako rekoč njegov drugi dom, kilogrami pa so se topili z bliskovito hitrostjo. Danes, dve leti od začetka hujšanja, Matta ne prepoznajo niti prijatelji. “Zabavam se, ko srečujem znance iz preteklosti, ki preprosto ne morejo verjeti, da sem to jaz,“ z nasmehom še pripomni. Kako ne, če mu je pa z zdravim načinom življenja in trdno voljo uspelo težo zmanjšati na 82 kilogramov. Opaža tudi, da se vse pogosteje za njim ozirajo dekleta, česar do sedaj ni bil vajen. Je poln optimizma in se prvič v življenju veseli prihodnosti, saj končno verjame, da lahko premika gore.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587