Vizita.si
Fredi je zaprt doma in leži pred televizijo.

Novice

Fredi poje tudi s hripavim glasom

Ni.J.
06. 11. 2009 11.08
0

Bliža se obdobje, ko bodo imeli pevci vse več nastopov. Ker pa je to tudi obdobje prehladov, morajo slovenski estradniki še kako paziti na svoj glas. Eden redkih, ki se na to ne ozira, pa je Fredi Miler.

Fredi je zaprt doma in leži pred televizijo.
Fredi je zaprt doma in leži pred televizijo.FOTO: POP TV

''Hripav glas me prav nič ne moti, pravzaprav mi je zelo všeč, zato z njim tudi brez težav nastopam. Sicer pa za glas skrbim tako, da ne pijem alkohola," pravi Fredi.

Nuši je najhuje, ko jo med petjem začne žgečkati v grlu.
Nuši je najhuje, ko jo med petjem začne žgečkati v grlu.FOTO: Alesh Maatko

Pri petju pa je prehlad seveda velika ovira za Nušo Derenda: “Ni hujšega, kot žgečkanje v grlu. V takem primeru se potrudim zdržati do konca pesmi, nato pa sledi kašljanje." Kljub temu pa si ne more privoščiti, da bi zaradi bolezni odpovedovala koncerte: “Na koncertih sem velikokrat pela prehlajena in snemala vse do vročine. Bolezni sem navajena preboleti delovno, tako da še nikoli nisem odpovedala koncerta zaradi zdravstvenih težav.“ Zato še kako skrbi za preventivo: “Da ne bi zbolela, jeseni pojem veliko vitaminov, poskrbim za veliko gibanja in si privoščim veliko spanja.“ 

Če narediš 100 sklec in 100 trebušnjakov dnevno, ne "potrebuješ" ničesar več.
Če narediš 100 sklec in 100 trebušnjakov dnevno, ne "potrebuješ" ničesar več.FOTO: Miro Majcen

Svoj “čarobni“ recept, ki ga obvaruje pred prehladi, pa ima tudi Jože Potrebuješ: “Vsako jutro naredim 100 trebušnjakov in 100 sklec ter pojem veliko žlico medu. Ko zbolim, dozo medu povečam na 10 žlic. Čuki smo imeli že več kot 3000 koncertov in nismo še nikoli nobenega odpovedali zaradi bolezni.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587