Vizita.si
gail porter

Novice

Po poskusu samomora je Gail Porter ponovno nasmejana

K.B.
13. 07. 2011 11.37
2

40-letna zvezdnica Gail Porter, ki naj bi pred sedmimi tedni poskušala storiti samomor, je spet nasmejana. Paparaci so jo namreč ujeli pri brezskrbnem sprehodu po Londonu, kjer je bila videti sproščena in boljše volje.

gail porter
gail porter FOTO: Reuters
Britanska televizijska voditeljica Gail Porter svojih mentalnih težav ni nikoli skrivala pred mediji. Že takoj po rojstvu svoje danes osemletne hčere Honey je namreč trpela za poporodno depresijo. Dve leti pozneje so ji zdravniki diagnosticirali še bipolarno motnjo, pri kateri se izmenjujeta dve stanji: depresija in manija. Ko se je leta 2005 razšla s svojim možem, kitaristom Danom Hipgravom, je bila hospitalizirana, ker so ji morali iz želodca izčrpati tablete proti depresiji.

Takrat je zatrjevala, da ni poskušala storiti samomora, ampak je le prehitro vzela preveč prozaca: ''Nisem želela umreti. A potrebovala sem pomoč, počutila sem se tako osamljeno.'' Pogosto si je v tem obdobju zadala tudi samopoškodbe: ''Morala sem se poškodovati in to je bila neka oblika samokaznovanja. Poleg tega imam nenavadno reakcijo na bolečino, saj takrat občutim sprostitev.'' Psihoterapevtka dr. Andreja Pšeničny pojasnjuje, da to ni nič nenavadnega, saj so samopoškodbe posledica hude psihične napetosti, ki jo posameznik razbremeni tako, da si zada telesno bolečino. Tu je vedno prisotno ogromno jeze, stiske, bolečine, še doda.

Poleg tega je leta 2005 zbolela za alopecijo areato, zaradi česar so ji začeli izpadati lasje. Pogumna Gail, kljub temu da je bila javna osebnost, ni želela nositi lasulje in se je odločila, da bo namesto tega raje ozavestila ljudi o tem bolezenskem stanju. Postala je ambasadorka dobrodelne organizacije Little Princess, ki zagotavlja lasulje otrokom, ki izgubijo lase. Leta 2006 se je njeno stanje nekoliko izboljšalo in na šovu Richard and Judy je veselo sporočila, da so ji spet začeli rasti lasje, obrvi in trepalnice. ''Možno je, da bom spet imela lase,'' je bila optimistična. Do leta 2010 so ji ti že dodobra zrasli, a ji konec leta ponovno izpadli. Na njeno psihično stanje je poleg vsega tega vplivala tudi nova zveza s 25-letnim Johnnyjem Daviesom, s katerim sta se večkrat razšla.

Pred sedmimi tedni pa naj bi poskušala storiti samomor. Tako se je več tednov skrivala pred očmi javnosti in s pomočjo psihiatričnega zdravljenja poskušala okrevati od depresije. Kot pravijo njeni prijatelji, je sedaj pripravljena, da zaživi bolj srečno življenje. ''Gail je odločena, da bo spremenila svoje življenje in da bo pokopala svojo preteklost ter se posvetila pozitivnim stvarem, ki jih ji je življenje prineslo, še posebej svoji osemletni hčerki Honey,'' je za britanski Daily Mail povedal eden izmed njenih prijateljev. In kot kaže, je na dobri poti.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587