Vizita.si
image (28)

Novice

Moški s 30 centimetrskim repom

A.Ž.
16. 08. 2009 17.00
8

Otrok žaba, moški z repom, ženska z obrnjenimi nogami, moški z največjo roko na svetu in dojenček z enim očesom so ljudje, ki so se rodili z nenavadnimi genetskimi napakami.

Otrok žaba

Leta 2006 se je v Nepalu zakoncema Nir Bahadur Karki in Suntali Karki rodil nenavaden otrok, ki je zaradi svojega videza pritegnil medije. Rodil se je brez vratu, njegove oči pa so bile neverjetno izbuljene, roke in noge pa nenavadno dolge in suhe. Ob rojstvu je tehtal 2 kilograma, njegov razvoj pa je vseh devet mesecev potekal povsem normalno. Tudi mama je bila ves čas nosečnosti zdrava. Pred rojstvom dečka je rodila že dve zdravi deklici. Zdravniki so bili šokirani, ko je na svet privekal tako nenavaden dojenček. Več kot očitno je šlo za veliko genetsko posebnost. Dojenček je pol ure po rojstvu umrl.

Moški z repom

V Indiji se je rodil moški s približno 30 centimetrov dolgim repom. Indijec Chandre Oram verjame, da je njegov rep svet in da z njim lahko pomaga ljudem v stiski. "Rodil sem se na ram navami, dan, ko hindiusti slavimo rojstvo Lorda Rama, božansko figuro hinduizma. Ljudje imajo v mene veliko vere in me obiskujejo, ker jih moj rep zdravi,“ pravi Oram.

A kljub priljubljenosti ima Oram tudi težave v življenju. "Skoraj 20 žensk me je že zavrnilo, ko sem jim pokazal rep. Vendar sem se odločil, da repa ne bom dal odstraniti. Če bo ženska želela biti z menoj, me bo morala sprejeti takšnega kot sem, z repom. Drugače bom raje ostal sam,“ razlaga Oram. Na njegov "sveti“ rep je ponosna tudi njegova družina, ki se v celoti strinja z njim.

Moški z največjo roko na svetu

Na Kitajskem pa živi moški z največjo roko na svetu. Lui Hua trpi za redko obliko bolezni macrodactyly. Za osebo s to boleznijo je značilno, da ima vsaj en ud na svojem telesu ekstremno velik. Luijevo roko so operirali. Pred operacijo je njegov palec meril okoli 30 centimetrov, njegov sredinec pa celo nekaj več. Kar 20 kirurgov se je lotilo odstranjevanja gromozanskih prstov. Potrebovali so kar sedem ur, da so zmanjšali obseg. Lui pa bo potreboval vsaj še eno operacijo.

Kitajka z obrnjenimi podplati

27-letna Kitajka Wang Fang se je rodila z obrnjenimi podplati. Čeprav je imela v življenju kar nekaj težav zaradi tega, se je z njimi soočila in celo zavrnila status invalidne osebe. "Tečem hitreje kot večina mojih prijateljev, imam redno službo, delam kot natakarica v restavraciji. Ni razloga, da dobim status invalidne osebe,“ pravi Wangova.

Deklica se je rodila z očesom na sredini čela

V Indiji pa se je rodil dojenček z enim očesom. Zdravniki trdijo, da gre za kromosomsko napako. Deklici so diagnosticirali redko bolezen„cyclopia. Rodila se je z očesom na sredini čela, brez nosu. Zdravniki pravijo, da je čudež, da je dojenčica sploh preživela porod. Umrla je v naslednjih dneh po porodu.

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587