Vizita.si
image (28)

Novice

Glavo lahko zasuka za 180 stopinj!

E. D.
18. 05. 2011 11.18
1

Mladi Rus, po poklicu natakar, ima neverjetno sposobnost. Glavo lahko zavrti za kar 180 stopinj. Svojih neverjetnih zmogljivosti se je zavedel takrat, ko se je začel ukvarjati z gimnastiko, in je z njimi osupnil tako laično javnost kot tudi zdravnike.

''Ko sem se pred mnogimi leti začel ukvarjati z gimnastiko, sem ugotovil, da je moja hrbtenica neverjetno gibljiva in da lahko obrnem glavo veliko bolj nazaj, kot je običajno. Tako sem začel vaditi in postopoma obračati glavo vedno bolj nazaj, nakar sem jo lahko nekega dne obrnil popolnoma nazaj,'' pojasni Alexander, ki se je v gimnastične vode podal že kot otrok. Zdaj s svojo nenavadno sposobnostjo zabava sorodnike in prijatelje, včasih pa jo hudomušno zagode tudi kakšnemu mimoidočemu ali prodajalki v lokalni trgovini, ki ob pogledu na njegovo nazaj obrnjeno glavo začudeno obstrmi.

Mladenič pravi, da ob tako ekstremnem vrtenju glave oziroma vratu ne čuti nikakršne bolečine ali napetosti, včasih je le slišati, kako na rahlo poči kakšno vretence – kar je za marsikoga v njegovi bližini sila neprijetno, pove. Mora pa se globoko zbrati in osredotočiti, ko se loti tega nenavadnega podviga. ''Obračanje glave mi pobere energijo iz vsega telesa. Zahteva 100-odstotno zbranost. Vem, da se sliši neumno, a v tistem trenutku, ko to naredim, imam takšen občutek, kot da ne bi bil pri sebi oziroma kot da to ne bi bil jaz,'' pojasni Alexander.

Ker ga je zanimalo, kaj se dogaja z njegovim telesom, je obiskoval tudi specialista ortopeda, ki pravi, da v svoji 30-letni medicinski karieri česa takšnega še ni videl. ''Alexander je neverjetno elastičen. Mislim pa, da jo to prirojena sposobnost in ne nekaj, kar bi se lahko priučil oziroma natreniral. Če bi kaj takšnega poskusil kdo drug, brez njegovih sposobnosti, bi si skoraj zagotovo zlomil vrat,'' še pojasni zdravnik.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587