Vizita.si
Huda oblika aken ji je uničevala življenje. Toda dermatološko zdravljenje ji je pomagalo do te mere, da je danes celo manekenka.

Novice

Grdo so jo zasmehovali – danes ji zavidajo

L.E.
13. 09. 2012 11.44
14

19-letno Cassandro Bankson so leta in leta vrstniki zaradi aknaste kože zasmehovali tako močno, da so jo bili njeni starši prisiljeni izpisati iz šole. Toda danes je vse drugače. Lahko ji le zavidajo, saj je uspešna manekenka v New Yorku.

Huda oblika aken ji je uničevala življenje. Toda dermatološko zdravljenje ji je pomagalo do te mere, da je danes celo manekenka.
Huda oblika aken ji je uničevala življenje. Toda dermatološko zdravljenje ji je pomagalo do te mere, da je danes celo manekenka.FOTO: Facebook

Leta in leta so danes 19-letno Cassandro Bankson vrstniki grdo zasmehovali, in to samo zato, ker so njeno kožo prekrivale cistične akne. Najstnica se je zaradi težav s kožo že tako počutila slabo, toda na žalost njeni sošolci niso premogli niti trohice sočutja. Klicali so jo “Virus“ ter jo v šolski menzi nekega dne obmetavali s koščki pice, saj naj bi jih nanjo spominjala njena koža. Cassandra je bila povsem šokirana, doma je jokala in prosila, naj je ne pustijo več v šolo. Njeni starši so obiskali ravnatelja, ki se je po posvetu z njenimi profesorji na koncu strinjal, da lahko šolanje nadaljuje od doma.

Kalifornijka, ki rada hodi v hribe in jaha, je tako svoja srednješolska leta večinoma preživela doma. Ure in ure je presedela za računalnikom in se prek interneta naučila svoje akne, ki so takrat prekrivale skorajda vsak del njenega obraza, vratu, ramen in hrbta, z ličili prekriti tako dobro, da jih sploh ni bilo več mogoče videti. Celoten postopek je prikazala v videu, ki ga je objavila na portalu YouTube ter tako zaslovela. “Včasih sem samo ždela doma ter pustila, da so mi akne uničevale življenje,“ pripoveduje časopisu New York Post. “Toda v nekem trenutku sem želela svoje življenje spremeniti.“ Videoposnetek je pravzaprav posnela mesec dni prej, preden ga je dejansko objavila, saj za to kar ni in ni mogla zbrati dovolj poguma. “Počutim se nagnusno,“ pove vsem, ko se predstavi. “Toda to je moj obraz.“

Cassandri so se mozolji začeli pojavljati, ko je imela samo devet let; ko jih je dopolnila štirinajst, je njen zdravnik postavil diagnozo: cistične akne. To pomeni kožo, ki je tako nečista, da jo je potrebno zdraviti, sicer mozolji pustijo hude brazgotine. Najbolj primerno obliko zdravljenja določi dermatolog, sicer pa se priporoča umivanje z nežnim čistilnim sredstvom, po navadi je koristna opustitev uporabe navadnih krem, saj je koža že sama po sebi dovolj mastna. Pomaga celo zdravo prehranjevanje ter dovolj gibanja, vendar nič ni dovolj brez strokovne pomoči. Ta je pomagala tudi najstnici iz San Francisca, ki pravi, da je stanje njene kože v tem trenutku kar za okoli 70 odstotkov boljše.

Poleg tega je visoka in vitka rjavolaska postala manekenka, kar sama še vedno ne more verjeti. Zaradi aken se je počutila tako negotovo, da nikoli ni niti opazila, da je pravzaprav lepotica.“Počutim se, kot bi sanjala,“ pove zdaj, ko živi in dela v New Yorku ter je krasila naslovnice najbolj znanih revij, kot je Seventeen Magazine, ter promovirala oblačila kar nekaj priznanih modnih znamk, kot sta Bebe in Citizens of Humanity, pozirala je celo za znano verigo drogerij Sephora. “Postala sem povsem druga oseba, saj imam toliko več samozavesti,“ pravi dekle, ki si še vedno vzame veliko časa, da svetuje najstnikom, ki se ubadajo s podobnimi težavami.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587