Vizita.si
image (28)

Novice

/ Oglas

Grlo hitro zaboli, če klima premočno hladi

T.M.
13. 07. 2009 15.27
0

Vroč poletni dan, temperatura nad 30 stopinj Celzija. Iščemo senco, iščemo ohladitev in komaj čakamo, da sedemo v avto. Oh, kakšno olajšanje, saj je tukaj naša rešiteljica – klima.

Med izdelki Septolete lahko izberete tistega, ki vam najbolj ustreza glede na vrsto in jakost bolečine v grlu ter glede na sestavo in okus. – Pastile Septolete in Septolete D svetujemo za blaga vnetja, ki jih spremljajo neprijetno skelenje, praskanje in suhost v grlu. Imajo okus po mentolu in so na voljo s sladkorjem ali brez sladkorja. – Septolete plus imajo dvojno delovanje: protibolečinsko in protimikrobno. Primerne so za blaga do srednje močna vnetja v grlu, ki jih spremlja močnejša bolečina. Imajo okus po mentolu in ne vsebujejo sladkorja. – Neoseptolete, ki imajo okus po zelenem jabolku, limoni ali divji češnji svetujemo za blaga vnetja ust in grla. Ne vsebujejo sladkorja.

Vroč poletni dan, temperatura nad 30 stopinj Celzija. Iščemo senco, iščemo ohladitev in komaj čakamo, da sedemo v avto. Oh, kakšno olajšanje, saj je tukaj naša rešiteljica – klima. V takšnih dneh je prav gotovo dobrodošla. Vendar pa prav velike temperaturne razlike med okolico in klimatiziranimi prostori povzročajo tudi zdravstvene težave.

Da bi se izognili tem težavam, strokovnjaki priporočajo, da je temperatura ohlajenega prostora le za 5 do 8 stopinj Celzija nižja od zunanje. Pa je res tako? Mnogokrat ne, navadno si nastavimo zelo nizko temperaturo – nižja, kot je, bolje je. Temperaturne spremembe in spremembe vlažnosti zraka, ki pri prehodu iz enega prostora v drugega presegajo priporočeno temperaturno razliko, povzročijo reakcije na sluznici zgornjih dihal, predvsem v nosu in obnosnih votlinah ter na sluznici grla. Pri prehodu v hladnejše klimatizirano okolje sluznica nabrekne, kar povzroči bolečine v grlu in oteži dihanje skozi nos, nabrekla sluznica v obnosnih sinusih pa povzroča glavobol in občutek napetosti. 

Septolete. Učinkovita pomoč za vneto in boleče grlo.

Družina Septolete vsebuje Septolete, Septolete D in Septolete plus, Neoseptolete z okusom zelenega jabolka, Neoseptolete z okusom limone in Neoseptolete z okusom divje češnje.

Septolete so nepogrešljive v priročni potovalni lekarni, ki si jo boste pripravili za svoje počitnice. Dokazana učinkovitost, visoka kakovost in zaupanje uporabnikov so že več kot 27 let glavni razlogi za njihovo uporabo.


Vsak izdelek družine Septolete je malce drugačen, vendar imajo vsi zelo pomembni skupni točki učinkovitost in varnost. To so v Krki dokazali tudi v lastnih kliničnih študijah, ki so jih izvedli s priznanimi strokovnjaki. V študijah je sodelovalo 1907 bolnikov, ki so imeli vnetje in bolečine v grlu.
Rezultati so pokazali, da so Septolete zmagovalke v boju s patogenimi mikrobi, ki se naselijo v sluznico ust in grla, kjer ogrožajo naše zdravje. Razlog za zmago so vsekakor učinkoviti oralni antiseptiki, ki so glavna učinkovina Septolet. Antiseptiki dobro prodrejo v najbolj skrite dele sluznice ust in grla, kjer delujejo protimikrobno na, najpogostejše primarne in sekundarne bakterijske povzročitelje, kot so streptokoki in stafilokoki. Ravno tako delujejo antimikotično na glivo Candido albicans. Zaradi takšnega delovanja, Septolete tudi preprečijo, da bi se sprva blaga okužba razvila v resnejše obolenje zgornjih dihal.
Septolete plus imajo med Septoletami posebno mesto. Poleg oralnega antiseptika vsebujejo tudi lokalni anestetik benzokain, ki odpravi občutek bolečine. Zato pravimo, da Septolete plus delujejo dvojno: protimikrobno in protibolečinsko. Svetujemo jih pri močnejših bolečinah v grlu. Protibolečinski učinek Septolet plus nastopi po 15 do 30 minutah in traja do 3 ure
Septolete so nepogrešljive v priročni potovalni lekarni, ki si jo boste pripravili za svoje počitnice. Dokazana učinkovitost, visoka kakovost in zaupanje uporabnikov so že več kot 27 let glavni razlogi za njihovo uporabo.
 

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587