Vizita.si
image (28)

Novice

Grozljiv napad male 'pošasti'

S.C.
22. 02. 2012 08.42
9

Že en pik nevarnega pajka lahko povzroči hude bolečine, 31-letnega Angleža pa je mala pošast ugriznila kar desetkrat. Zdravniki ne morejo verjeti, da je njegov organizem tolikšno količino strupa sploh prenesel, kaj šele, da ni kazal nobenih nenavadnih simptomov.

Za prvi rojstni dan je 31-letni Chris Galton iz Hampshira peljal hčerkico v nakupovalni center, da bi jo obdaril, nenadoma pa se je sredi trgovine zgrudil na tla. "Postalo mi je slabo in neznosno vroče, čutil sem, da me je nekaj pičilo, potem pa sem izgubil tla pod nogami," se spominja simpatični očka male Heap.

Ko se je predramil, je bil prepričan, da gre za čebelo, zato je vzel tablete proti alergiji. Ker se stanje ni izboljšalo, so ga pripeljali v bolnišnico Southampton General Hospital, kjer so zdravniki na njegovem hrbtu in vratu odkrili kar deset ugrizov britanske črne vdove, sicer najnevarnejšega pajka v Veliki Britaniji. "Ko so mi povedali, da me je ugriznil kar desetkrat in da ne morejo verjeti, da sem sploh še živ, me je skoraj kap," pove Chris. "Sploh nisem vedel, da takšen pajek obstaja, še manj pa mi je jasno, kje je našel ravno mene." Nemudoma so ga oskrbeli s kisikom in ga s protibolečinskimi tabletami poslali domov, nadvse presenečeni, da ni bilo nobenih drugih reakcij ali zapletov. "Po vsej verjetnosti je pajek padel z drevesa pred našo hišo v mojo kapuco," predvideva Chris. "Na srečo se je vse dobro končalo, predvsem pa sem lahko vesel, da se je nevarnemu pajku izognila moja hčerkica."

Britanska črna vdova je zelo podobna navadni črni vdovi. Sicer ni agresivna, saj ne napada, če ni ogrožena, je pa njen pik zelo nevaren, sicer na začetku neopazen in neboleč, pozneje pa se pojavijo rdečica, vnetje in hude bolečine po celem telesu, mesto ugriza pa postane omrtvičeno. Poleg teh simptomov se pri občutljivejših ljudeh lahko pojavijo tudi vnetje vek, zategnjena čeljust, nespečnost in oteženo dihanje. Pik, če takoj obiščete zdravnika, ni smrten, razen pri občutljivih ljudeh in srčnih bolnikih.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587