Vizita.si
Mamica je diagnosticirala hčerkino bolezen s pomočjo Googla!

Novice

Hčerkino bolezen odkrila s pomočjo Googla!

Ni.J.
09. 02. 2010 19.42
1

Malo Bello Flint je mama peljala k zdravniku. Ker pa z zdravnikovo diagnozo ni bila zadovoljna, se je odločila, da jo bo postavila kar sama. Prek googla je ugotovila, da ima Bella možganski tumor.

Mamica je diagnosticirala hčerkino bolezen s pomočjo Googla!
Mamica je diagnosticirala hčerkino bolezen s pomočjo Googla!FOTO: iStockphoto

Ko je mala Bella Flint zbolela, je zdravnik postavil diagnozo, da gre za za pomanjkanje pozornosti po rojstvu mlajše sestrice in prihodu nove varuške. Dekličina mamica pa ni bila zadovoljna z diagnozo, zato se je odločila, da jo bo poiskala kar sama – s pomočjo interneta.

Carly Hornbuckle in njen partner Jordan Flint, Bellin oče, sta se prvič prestrašila za Bellino zdravje na dopustu v Franciji, ko je štiriletna deklica zjutraj začela bruhati. “Začela je hujšati, zato sva jo takoj po prihodu z dopusta odpeljala k zdravniku. A nama je ta zagotovil, da je preveč zdrava, da bi bilo z njo kaj narobe in da gre le za pomanjkanje pozornosti,“ razlaga Carly. “Zdravnik ji je sicer pregledal kri, ker je mislil, da je alergična na določeno prehrano, a so bili izvidi negativni.

Bella je nato začela bruhati enkrat do dvakrat na dan, a vedno zjutraj. Pritoževala se je tudi nad bolečinami v glavi, a je zdravnik še kar vztrajal, da je Bella zdrava.

Deklici so v možganih odkrili tumor, v velikosti žogice za golf.
Deklici so v možganih odkrili tumor, v velikosti žogice za golf. FOTO: iStockphoto

Carly pa zdravnikovo mnenje ni prepričalo. “Vedela sem, da je z Bello nekaj hudo narobe,“ pravi. “Mati takoj ve, ko z njenim otrokom nekaj ni v redu. Zdravniku sem sicer verjela, da je Bella vznemirjena zaradi rojstva sestrice, a me njegova diagnoza ni popolnoma prepričala. Prepričana sem namreč bila, da gre za nekaj bolj resnega, zato sem začela brskati po internetu.“ Ko je Carly v Google vtipkala hčerkine simptome – izgubo telesne teže, bruhanje po zbujanju in apatičnost, je vsa prestrašena ugotovila, da simptomi nakazujejo na možganski tumor. Njeno odkritje je podkrepila tudi neka raziskava, zato je 25-letnica sklenila obiskati še drugega zdravnika. “Ko sem na internetu zasledila možganski tumor in njegove simptome, se je vse preveč ujemalo, da ne bi bilo resnično,“ pravi.

Zdravniku sem povedala, da ima Bella morda možganski tumor, a mi je trdil, da nima vseh simptomov in da bi se v tem primeru veliko slabše počutila, kot se,“ pravi Carly. Zato sta z možem sklenila, da bosta Bello peljala k drugemu zdravniku. Ta je k sreči materino skrb vzel resno in deklici slikal glavo. Ugotovil je, da ima Bella tumor, in sicermeduloblastom, ki prizadene približno 80 otrok na svetu letno. Gre za hitro rastoči, življensko nevarni maligni tumor, ki se lahko razširi po celih možganih in celo v hrbtenjačo.

Deklica je uspešno zaključila zdravljenje.
Deklica je uspešno zaključila zdravljenje. FOTO: iStockphoto

Po postavljeni diagnozi je Bella prestala uspešno operacijo, s katero so ji odstranili tumor, zdravljenje pa je nadaljevala s šest tednov trajajočo radioterapijo. Kljub temu, da je Bella uspešno zaključila zdravljenje, je obsevanje prizadelo razvoj njene hrbtenice, zato nikoli ne bo mogla zrasti več kot 120 centimetrov. Poleg tega zdravniki ne izključujejo možnosti, da bo imela Bella morda težave z učenjem, sluhom in ledvicami.

Na svojo hči sva izjemno ponosna in občudujeva njen pogum,“ pravi 28-letni Jordan. “Če Carly ne bi ugotovila, da ima Bella možganski tumor, bi se lahko končalo tudi drugače.

Carlyjin materinski čut je bil torej tisti, ki je rešil Bellino življenje. Ima marsikatera mama ima tako izostrene čute, da se lahko popolnoma zanese nanje.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587