Vizita.si
image (28)

Novice

Hči ji je umrla 20 minut po porodu, nato pa je prejela paket ...

K.B.
06. 05. 2016 13.18
4

Susan Ross je rodila hčer v 35. tednu nosečnosti.Samo 20 minut po porodu je deklica umrla zavita v rožnato dekico. Ker sta preživeli tako malo časa skupaj, ji je ostalo le malo spominov nanjo. A medicinska sestra ji je prinesla paket, v katerem je bil odtis stopala njene male deklice, zapestnica in mala pletena rožnata dekica.

Paket so pripravili prostovoljci iz organizacije Afghans for Angels, ki izdelajo dekice in pripravijo pakete za mamice, ki v lokalnih bolnišnicah v Missouriju (ZDA) kmalu po porodu izgubijo otroka. Tako jim želijo pomagati, da bi bila izguba po porodu nekoliko manj boleča in da bi mamice hkrati lahko obdržale spomin na svojega otroka.

Ko je mamica Susane Ross prejela dekico, odtisa stopala svoje deklice in zapestnico, so se ji vlile solze. Še danes se spominja trenutka, kako jo je to za trenutek pomirilo. ''Starši ljubijo svoje otroke, ne glede na to, kako dolgo živijo. Težko je opisati, koliko ti to majhno presenečenje pomeni. Meni še danes predstavlja spomin na moje dete, ki je bilo samo nekaj minut pokrito s to dekico,'' je za CBS povedala Rossova. Prav zato se je tudi sama pridružila organizaciji Afghans for Angels in zdaj pripravlja pakete za druge mamice, ki prestanejo podobno izgubo.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587