Vizita.si
rak

Novice

Z otrokoma je v trebuhu rasel tumor

L.E.
15. 09. 2013 08.33
1

To je bil njun najsrečnejši dan. Postala sta starša zdravih dvojčic. Toda Lily po porodu trebuh sploh ni splahnel. Hkrati z otrokoma je v njem namreč zrasel tudi tumor.

rak
rak FOTO: iStockphoto

23-letna Lily Tan iz Singapurja je rodila popolnoma zdravi dvojčici. Z možem sta bila presrečna. Toda na njuno presenečenje njen trebuh po porodu sploh ni splahnel. Dnevi so minevali in to je opazilo čedalje več prijateljev. “Po približno mesecu dni sva ugotovila, da je nekaj res narobe. Lily je bila vedno vitka, sedaj pa je še vedno delovala noseča,“ opisuje Toh Ah Kheng, njen mož. Eva Pan, njegova sestra, pravi, da je Lily delovala, kot bi bila spet v šestem mesecu nosečnosti. Čeprav se je počutila dobro, so jo zato poslali na rentgensko slikanje. “Šele takrat sva izvedela, da je poleg najinih dvojčic v njenem trebuhu rasel tudi tumor.“ Zdravniki so prepoznali liposarkom ali atipični lipom, zelo redko vrsto raka, ki se skrije v mehkih tkivih. Čez dva meseca so ga zdravniki odstranili. Tehtal je 10 kilogramov, obsegal pa 48 centimetrov. Videti je bil kot prava grenivka.

To je bilo pred devetimi leti, vendar se nočna mora takrat ni končala. Nedavno je Lily komaj 31-letna preminila in zapustila tri majhne otroke. Četudi so ji velik tumor odstranili, so namreč pričeli nastajati vedno novi. Operacijam kar ni bilo kraja. Imela jih je vsako leto, toda kadarkoli so tumor odstranili, je spet zrasel nov. Še najprej so rasli, četudi so jo zdravniki podvrgli kemoterapiji. Družina je za njeno zdravljenje porabila skoraj vse prihranke, toda tri hčerke se niso pritoževale, ker zaradi matere niso imele igrač, s katerimi so se najraje igrali njihovi vrstniki. Lily se je vedno zelo bala, da bi se je hčerke spominjale takšno, kot je bila videti po prestani kemoterapiji. Toda ko so to njene hčerke slučajno slišale, so ji zatrdile, da jo bodo imele rade v vsakem primeru. “Bila je zelo ganjena in se pričela jokati,“ pripoveduje Toh.

Lily je dolga leta kljub operacijam lahko normalno hodila, jedla in se smejala. Teka ni izgubila, niti se ni počutila utrujena. Po zadnji operaciji pa je nenadoma lahko le legla v posteljo, kjer je ostala, dokler ni prerano preminila. Zdravniki so namreč odkrili kar 20 tumorjev v velikosti kokošjih jajc, odstranili pa ji niso vseh, saj so se bali, da bi prišlo do preobilne krvavitve. “Kljub svoji bolezni je Lily do svojega prezgodnjega konca ostala optimistična in dobrovoljna. Nikoli je nisem videl jokati. Še vedno se je ukvarjala s svojimi otroki ter jim naročala, naj se čim več učijo. Odkar je ni več, je pri nas doma veliko pretiho,“ je še dejal Toh.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587