Vizita.si
image (28)

Novice

Manekenka z zlomljenim vratom in hrbtenico

M.K.
06. 10. 2009 18.48
8

Kot večino drugih dni se je mlada manekenka Katrina po šoli vračala domov. A tokrat se je pot končala drugače. Med vožnjo je izgubila nadzor nad vozilom in odneslo jo je s ceste.

Vozilo je bilo popolnoma razbito in zdravniki so se čudili, kako je dekle nesrečo sploh preživelo. Ostalo je nekaj upanja za njeno življenje, a zdravniki so bili prepričani, da 17-letna Katrina ne bo nikoli več shodila. Katrinina hrbtenica je bila namreč popolnoma polomljena in zdrobljena, zlomljen je bil tudi njen vrat, leva noga, poškodovana pa je imela tudi pljuča. Odločili so se, da jo operirajo, a je bilo izjemno tvegano. Obstajala je namreč velika verjetnost, da bi dekle ostalo paralizirano ali bi celo izgubilo življenje. "Zelo sem bila prestrašena, saj nisem vedela, kaj se bo po operaciji z menoj zgodilo. Izbire nisem imela. Brez nje bi bilo moje življenje tako ali tako popolnoma uničeno," je povedala Katrina.

Po treh tednih je shodila ...

Zdravniki so ji morali odpreti hrbtenico in vanjo vstaviti šest palic s posebnim vijakom, ki so skupaj držale vrat in hrbtenico. K sreči pa je bila operacija uspešna: "Ko sem se po operaciji zbudila, sem imela zelo čuden občutek. V vratu sem imela nenavadno bolečino, nisem mogla normalno sedeti. Bala sem se, da ne bom več hodila. Potem sem videla, da noge čutim normalno in jih lahko premikam. Kar odleglo mi je," pravi Katrina, ki je dan po operaciji s pomočjo bergel že lahko stala na nogah. Po treh tednih je celo shodila. Najbolj nenavadno pa je tudi to, da ni več potrebovala protibolečinskih tablet. Tudi njena mama pravi, da je njena hči neverjetno hitro okrevala. "Morala bo še na nekaj pregledov, da bodo zdravniki lahko potrdili, da je z njo zares vse v redu in da se kosti dobro celijo, a na splošno se Katrina dobro drži in je zdrava," pravi njena 43-letna mama Sarah Jayne.

Manekenka se vrne na modne brvi

Ne le to, le pet mesecev po operaciji se je mlada manekenka že vrnila na modne brvi. Poleg tega pa se je odločila, da bo tako kot so zdravniki pomagali njej, po najboljših močeh tudi ona poskušala pomagati drugim. Vpisala se je na medicinsko fakulteto, saj si želi postati medicinska sestra.

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587