Vizita.si
image (28)

Novice

63,5 kg je izgubila. In pogumno pokazala, kako je to videti v resnici

L.E.
01. 06. 2016 08.11
10

Prej je živela od hitre hrane in sladkarij. Ko se je temu odrekla in se začela prehranjevati zdravo, pa je izgubila kar 63,5 kilogramov. Pomagala ji je operacija, s katero so ji naredili obvod želodca. A do sanjske postave jo loči še en poseg. Ostalo ji je namreč veliko odvečne kože.

23-letna Amanda Roberts iz Kalifornije je imela že 146 kilogramov. Leta 2014 je opravila operacijo, s katero so ji zmanjšali želodec. Hkrati je povsem spremenila svojo prehrano. In rezultat je bil impresiven. V samo 18 mesecih je mamica triletne hčerke Talie izgubila kar 63,5 kilogramov. Danes tehta 82,5 kilogramov. A zdravniki so ji povedali, da kar 19 kilogramov tehta njena odvečna koža.

'Nepravilnosti me delajo človeško'

"Potem ko sem izgubila toliko teže, mi je ostalo veliko kože. Zdravniki so mi povedali, da bom, ko mi bodo to odstranili, izgubila še dodatnih 19 kilogramov," pove. Tega se veseli. Da bi čim hitreje zbrala denar, je odprla spletno stran, kjer zbira donacije. "Ko nosim oblačila, si nihče ne misli, da je pod njimi toliko odvečne kože," razlaga. "Ko se slečem, pa je, kot bi se okoli mene razlezla luža. Včasih se pogledam v ogledalo in se niti ne počutim kot človek zaradi kože. Toda potem se zavem, da me nepravilnosti delajo človeško. Ni me sram, ampak ne bom mogla doseči svojega cilja – 63 kilogramov, če je ne odstranim. Večinoma je na trebuhu, ampak tudi na rokah in nogah."

'Čutim, da mi je bila v življenju dana nova priložnost'

Po operaciji je morala nujno spremeniti prehrano. "Nisem se več mogla prenajedati z mastno hrano. Ampak zdaj se končno lahko igram s hčerko, brez da bi takoj ostala brez sape. Čutim, da mi je bila v življenju dana nova priložnost. Končno lahko normalno sprehajam psa po parku, tečem za hčerko, obiskujem telovadnico. Ko pogledam stare fotografije, ne morem verjeti, da sem to jaz. Zdi se, kot bi šlo za drugo osebo. Saj me je pol manj. A brez operacije se kože ne bom mogla znebiti." V prihodnost zre mnogo bolj optimistično. Po operaciji odstranitve odvečne kože pa upa, da bo imela svoje sanjsko telo.

'Vedno bom imela rada svoje telo, ne glede na to, kako je videti'

Preobrazbo dokumentira na svojem Instagramu. "Želela sem pomagati drugim ženskam s svojo zgodbo. Spremenila sem svoje življenje na toliko načinov in želela sem to deliti z drugimi. Ostalo mi je veliko odvečne kože, ampak ni razloga, da bi se skrivala. Vedno bom imela rada svoje telo. Ne glede na to, kako je videti. Kožo pa si bom odstranila, da bo simbolizirala konec moje preobrazbe, ki se je začela pred 18 meseci. Še vedno sem odvisna od hrane, toda sedaj delam prave izbire. Uživam sadje in zelenjavo in zaradi manjšega želodca težko pojem preveč." Njen zaročenec jo je ves čas podpiral in tudi sam izgubil 76 kilogramov. Načrtovala sta že poroko. A je zaradi finančnih težav nista mogla izvesti. Po posegu sanjata, da bosta končno stopila pred oltar.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587