Vizita.si
Noelle

Novice

Poglejte jo danes, ko je izgubila 104 kg!

L. E.
24. 04. 2018 07.40
4

Noelle Dawson je mama petih otrok iz Los Angelesa. Kdo bi si, ko je tehtala že kar 188 kilogramov, mislil, da je bila v otroških letih gimnastičarka. Že prej je poskušala shujšati, toda potrebna je bila odločitev, da bo tokrat to zares dosegla. In uspelo ji je – brez operacije ali nezdravih diet.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Noelle Dawson je uspelo v 14 mesecih brez operacije ali nezdravih diet izgubiti kar 104 kilograme. Zdaj že šest mesecev vzdržuje svojo novo težo, ki znaša 84 kilogramov.

Na svojem YouTube kanalu ter Instagram profilu pripoveduje, kako je že pred tem nenehno hujšala in bila na dietah, a nič ni pomagalo. Kaj se je nato spremenilo? 

Točka dokončne odločitve

Pisalo se je leto 2016, ko je Noelle sprejela odločitev, da bo tokrat pa res izgubila odvečne kilograme. Pravi, da jo je streznilo, ko je stopila na domačo tehtnico in ugotovila, da tehta že toliko, da ta več ne more pokazati njene teže. 

"Ko sem stopila na tehtnico in je ekranček pokazal besedico error (napaka), sem najprej mislila, da moram le zamenjati baterije," pripoveduje. "A ko sem jih zamenjala – je besedica error na ekrančku ostala." Morala je kupiti novo tehtnico, ki ji je lahko pokazala, da tehta že 188 kilogramov. "Bila sem zelo žalostna in nisem mogla verjeti, da sem dopustila, da moja teža sploh pride do te točke.” Pravi, da jo je najbolj žalostilo, ker se je zavedala, kako s tem škodi svojemu zdravju. 

Poleg tega se je zavedala, da ne živi polno. Dala je dva primera. Ko sta z možem Chrisom odpeljala otroke v živalski vrt, ni mogla hoditi več kot deset minut. Nato je morala sesti. "In tudi otroci so morali ostati pri meni in me čakati vsakič, ko sem potrebovala počitek. Moja teža je tako uničevala tudi moje odnose z ljudmi."

Enako je bilo, ko se je želela pridružiti otrokom, ki so takrat zelo radi na tleh sestavljali sestavljanke. A če se je usedla, je bilo zelo težko vstati.

V trenutku, ko je postala pretežka za svojo tehtnico, pravi, da je začutila, da je dosegla dno. Ni želela več biti ta oseba. In pokazala se je rešilna bilka. Ravno takrat je na družabnem omrežju njena sestrična objavila, da je postala osebna trenerka in da išče ljudi, ki bi radi dosegli osebno transformacijo. Noelle pravi, da je vedela, da ji tokrat mora uspeti. 

Preberite si še: Če tečete, preverite, kaj je tisto, kar povzroča tako pogoste tekaške poškodbe

Kaj je bil recept za uspeh?

Recept je bil preprost. Začela se je gibati in spremenila je svoj odnos do hrane – posegati je začela po bolj zdravih živilih ter prvič sploh začela razumeti, katera živila so zdrava in kako jih je mogoče zdravo pripraviti. Nikakor namreč ni pravi način hujšanja, če želite novo težo obdržati, da stradate. Nasprotno – zagotovo morate jesti, saj je hrana za telo gorivo. A kot Noelle se morate naučiti jesti zdravo. Še bolj učinkovito je, da najdete zdrav način prehranjevanja, v katerem lahko tudi uživate. "Danes imam zdrav odnos do hrane," pravi Noelle. "In predvsem ne želim več v svoje telo vnašati smeti."

Preberite si še: Kako vam lahko pomaga mediteranska prehrana?

Pravi, da ni mogla verjeti, kako hitro je imela več energije. In danes je njeno življenje povsem drugačno. "Končno sem si ga priborila nazaj," pove sama. Danes lahko hodi v hribe, jaha, vozi kolo ... Poleg tega je presrečna, da gre lahko z otroki na gugalnico ali trampolin. Spet pa lahko izvaja tudi gimnastične vaje. "Kot otrok sem bila gimnastičarka," pripoveduje. "In lahko si mislite, kakšno razočaranje je zame pomenilo to, da sem kot odrasla pridobila toliko teže. Včasih je bila gimnastika moje življenje in danes sem spet vesela, da zmorem narediti marsikateri gib.”

Kaj pa odvečna koža?

Kot vsakdo s preveliko težo se je morala po uspešnem hujšanju soočiti še z odvečno kožo. Toda pravi, da res ne razume ljudi, ki se pri hujšanju te bojijo oziroma so po uspešni izgubi odvečne teže še vedno žalostni – tokrat, ker imajo odvečno kožo. “Ne želim žaliti čustev ljudi, toda jaz imam raje odvečno kožo kot pa, da sem nezdrava in 104 kilograme težja. Zame je ta koža dokaz moje zmage v tem velikem izzivu, s katerim sem se morala v življenju soočiti.”

Kako shujšati?

Izbrati morate dieto, ki se je lahko držite celo življenje. Sicer boste namreč takoj izgubljene kilograme pridobili nazaj. In začeti morate razmišljati bolj odgovorno. Če ste odrasli, se morate zavedati, da je treba jesti tudi sadje, zelenjavo, polnovredne ogljikove hidrate ... In ne samo nezdrava živila. Sicer ni treba, da se tem povsem odrečete. A prehranjujte se zdravo in si nato le enkrat na teden denimo privoščite nekaj, kar vam je še posebej slastno. Takrat to naredite z užitkom in brez slabe vesti. Sicer pa je večino časa enostavno treba jesti zdravo, če se želimo dobro počutiti in ostati čim bolj zdravi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587