Vizita.si
image (28)

Novice

Igralka ogorčila s svojim nasvetom

S.P.
22. 01. 2013 14.19
6

Še pred kratkim je temnolasa lepotica Michelle Heaton veljala za pravi vzgled ženskam po vsem svetu, danes pa so te nad njenim vedenjem po ekstremni operaciji že celo nekoliko ogorčene. Le kaj jih je tako razburilo?

Medije je v zadnjih mesecih pogosto preplavljala zgodba britanske pevke, igralke in glamurozne manekenke Michelle Heaton, ki je v strahu pred nevarnim malignim obolenjem na predelu prsi sprejela precej ekstremno preventivno rešitev – dvojno mastektomijo. Tokrat pa je pozornost oboževalcev pridobila predvsem z dobroželjnim nasvetom, ki pa je nepričakovano sprožil veliko ogorčenje številnih žensk po vsem svetu.

Potem ko so novopečeno mamico pred nekaj meseci diagnosticirali z redkim genom BRCA2, ki kar do 80 odstotkov poveča možnosti za razvoj raka na dojkah, se je namreč ta v strahu pred tem, da bi njena hči Faith izgubila mamo, odločila, da si bo dojki kirurško že preventivno odstranila. Poseg je uspešno prestala pred nekaj več kot mesecem dni in če so ženske v njej še pred kratkim videle neki višji vzor, so nad njenim 'strogim prigovarjanjem' danes že precej razburjene.

“Ženske, dajte si odrezati prsi“, je v intervjuju pozivala temnolasa lepotica. “To je najboljši nasvet, ki vam ga lahko dam, tudi če je to dejanje zgolj preventivne narave. Če bi mi nekdo takoj povedal, da se bom po operaciji počutila tako dobro in samozavestno, predvsem pa zdravo, bi to storila že veliko prej. Po odstranitvi dojk so izvedli tudi njihovo popolno rekonstrukcijo in razlike, razen v lastnem občutku, skorajda ne morem opaziti. Najbolj pomembno se mi zdi, da sem s tem za vedno odpravila vsa tveganja in možnosti, da bi zbolela za to nevarno boleznijo, kar je – ko se tega dodobra zaveš – zares neprecenljivo dejstvo,“ je pojasnila. Kljub temu da se je njej to odlično obrestovalo, pa nekatere predstavnice ženskega spola že odgovarjajo, da so ta dejanja ob rednih pregledih, na katerih bi raka dojke še pravočasno odkrili, povsem nepotrebna.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587